Prima start Grand Prix Sales in 2021

De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de ijskast in. En ook deze zomer kwam het er niet van. Toch kenden Sannah Angenent en Marjolein Ras vorig jaar een vliegende start met hun veilingconcept Grand Prix Sales. De via internet aangeboden foktalenten, dressuur- en springveulens en embryo’s van hoge kwaliteit gingen grif van de hand. Ondertussen verliep ook hun eerste online veiling van 2021 zeer succesvol. “We zijn zeer tevreden over het resultaat”, bevestigt Sannah Angenent. ​“De veiling leverde een hoger overall gemiddelde dan in 2020. En met nieuwe klanten voor het topsegment erbij zijn wij zeer blij met deze afloop.“

29.000 euro voor embryo Chacco Blue
Met een bedrag van 29.000 euro werd bij de springveulens het meest geboden voor het embryo van Chacco Blue uit de zus van fenomeen Catch Me If You Can. Voor Chac-Music van de Keienlegger Z (v. Chacco Blue) uit de volle zus van Funky Music werd 28.000 euro neergeteld. Het duurste merrieveulen Amelia du Mas Garnier (Amadeo van ​’t Vossenhof) uit de moeder van Grand Prix winnaar Vangog du Mas Garnier ging naar Engeland voor 17.000 euro. Na diverse biedduels tussen Qatar, Hongarije en Engeland trok Engeland bij vijf loten aan het langste eind. Ook sloegen kopers uit Californië USA, Mexico, Nederland en Hongarije hun slag.

Red Knight DSV (Vivino) dressuurtopper
Bij de dressuurveulens was het hoogste bod van 22.000 euro voor het ICSI-vrije rietje van Donnerhall. Het betekende een wereldprimeur, die vooral scoorde bij Duitse belangstellenden. Voor Red Knight DSV ontstond een biedduel tussen Zweden en Nederland. Met op het laatst nog een bod uit Noord-Amerika, bleef dit veulen uiteindelijk toch voor 20.000 euro in Nederlandse handen. Veel veulens en het embryo van Sir Donnerhall uit de volle zus van Rubin Royal werden verkocht naar Nederland, Duitsland en Engeland. Met een veilinggemiddelde van 15.000 euro voor de springveulens en 13.000 euro voor de dressuurveulens verliep de eerste editie van 2021 zeer geslaagd. Maar uiteraard hopen Sannah Angenent en Marjolein Ras dat het in 2022 eindelijk zal lukken een ‘heuse’ veiling op het Erve Maathuis af te werken.

Komende veilingen
De eerstvolgende veiling is op 10 augustus (springveulens en embryo’s) en 11 augustus (dressuurveulens en embryo’s). In oktober volgt nog een veiling voor veulens geboren in mei, juni en juli en in december een veiling van embryo’s. Fokkers kunnen hun embryo’s en veulens voor de online veilingen in oktober en december 2021 aanmelden via de website www.grandprixsales.nl of door persoonlijk contact op te nemen met Sannah Angenent (06-54626622) of Marjolein Ras (06-10394237).

Foto: Grand Prix Sales

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer