Sleutelrol voor veelzijdig Hemmer Groen

Als multifunctioneel bedrijf speelt Hemmer Groen uit Geesteren een belangrijke rol bij het verwezenlijken van de plannen voor het Equestrian Park op het Erve Maathuis. De onder Hemmer Groen ressorterende ondernemingen tellen zeventig man personeel en zzp’ers, op wie een beroep kan worden gedaan voor tal van werkzaamheden die te maken hebben met bouwen en het inrichten van terreinen. Hidde Hemmer legt uit: “Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld stukadoorswerk, beplanting, bestrating en watertechniek en we leveren onder meer schuttingen, tuinveranda’s, hekwerken en al dan niet automatische poorten.”

Die veelzijdigheid komt uitstekend van pas bij de herinrichting van het Erve Maathuis. Zo werkt Hemmer nauw samen met Hans van Lange, die verantwoordelijk is voor de aanleg van de professionele eb- en vloedbodems op de accommodatie. Dan doen we sinds vorig jaar met onze werkmaatschappij Hewi Watertechniek, met Hans Wiggers. Hij zit al twintig tot dertig jaar in dit vak zit en we pakken samen veel projecten aan. Op het terrein van het CSI hebben we de hele drainage gedaan en een aantal bronnen geslagen. We zorgen ervoor dat de pistes professioneel worden beregend. Ook leggen we een ontijzeringsinstallatie aan, zodat grondwater bijna de kwaliteit heeft van drinkwater en je geen gesmeer hebt. Dat is serieus werk. Als het droog is wordt er water in gepompt, als het te nat is eraan onttrokken.”

‘We geven er een beetje onze eigen draai aan met bomen, hagen en planten’

Hemmer ziet de bijdrage van zijn ondernemingen als een mooie kans ze ook buiten Geesteren in de picture te zetten. “Het Erve Maathuis moet nog veel meer een landschappelijk karakter krijgen en wat groener worden. Het moet een soort park worden, waar mensen ook terecht kunnen als er geen evenement is. Daar geven we een beetje een eigen draai aan. We gaan veel inheemse beplanting aanbrengen, die mooi aansluit bij de omgeving, zoals een bosplantsoen (krenten). En uiteraard bomen en hagen, ook plezierig voor het publiek dat er komt. Het nu nog deels onbegaanbare oude  kerkepad over het Erve Maathuis richting de nieuwe Mariakapel aan de Loo-Esch willen we in ere herstellen.”

Zelf kocht Hemmer Groen de oude boerderij aan van het ‘Erve Mensman’, gebouwd in 1839. “We hebben verschillende ideeën welke bestemming we dat in de toekomst zouden kunnen geven. Een daarvan is de mogelijkheid dat we er ons kantoor gaan vestigen. Maar hoe het ook allemaal uitpakt, we willen het in elk geval zoveel mogelijk in oude staat terugbrengen, zodat het dorp weer van een prachtig historisch pand kan genieten.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer