Bo Kleinhesselink, Rick Bok en Jord Grobben Kampioen tijdens NK BMX in Haaksbergen

Afgelopen weekend is in Haaksbergen het NK BMX gereden onder auspicien van de KNWU. De wedstrijd werd dit jaar verdeeld over 2 dagen gereden i.v.m. de geldende coronamaatregelen. In totaal waren er zaterdag 358 en zondag 331 deelnemers aan het NK. Van FCV het Twentse Ros reden er op zaterdag 17 rijders en op zondag 7 rijders mee. De rijders onder de 17 jaar hebben al een Top Competitie wedstrijd mogen rijden in Barendrecht, voor de rijders 17 jaar en ouder was dit de eerste wedstrijd sinds 1,5 jaar! En direct een stevige krachtmeting, strijden om de titel Nederlands Kampioen.
Zaterdag was het de beurt aan de jonge rijders en cruisers. De allerjongste rijders kunnen nog niet strijden om de titel Nederlands Kampioen maar strijden om het Prolegend Kampioenschap. Bij de jongens/meisjes 5-6 jaar behaalde Hiram Veenvliet de 4de plaats. Bij de jongens/meisjes 7 jaar heeft Jord Grob de eerste plek behaald en is dus Kampioen Prolegend.
Liam Maathuis, die 2 weken geleden bij zijn eerste TC in Barendrecht al finale reed, had de smaak te pakken en stoomde weer door naar de finale. Hij was in strijd voor plek 4 maar na contact met andere rijder moest hij even met de voeten aan de vloer en eindigde hij als 8ste in de finale. Even balen over hoe de finale verlopen was, maar trots op zijn eind resultaat van de dag.
Bij de cruisers in de klasse  25-34 jaar reden 3 Twentse Rossers de finale. Rick Bok nam de hoofdprijs mee naar huis en mag zich Nederlands Kampioen noemen, Vincent Huisjes behaalde de 3de plek en net naast het podium Kevin van Benthem. In de cruiser klasse 35-44 jaar heeft Bo Kleinhesselink alle kwalificatie moto’s gewonnen en in de finale is hij ook eerste geworden en mag zich ook Nederlands Kampioen noemen.
Naast de finalisten hebben ook Tim Grobben (cruisers 35-44), Tristen Altena (cruisers 17-24), Ties Grobben en Noud Falkmann, Seb Luttikhuis (jongens 9jr) en Timon Veenliet (jongens 8jr) zaterdag gestreden tijdens het Nederlands Kampioenschap. Voor de meest hier genoemden was het hun eerste KNWU NK.
Zondag was het de beurt aan de rijders 13 jaar en ouder. Van Twentse Ros deden er 7 rijders mee. Damian Kappert streed bij de jongens van 14 jaar om de finale te behalen. Na kwart en halve finale stond hij zondag wederom in de finale. Hij heeft de 6de plek behaald.  Bij de sportklasse 25+ reden 4 Twentse Rossers mee, Bo Kleinhesselink is geëindigd in de halve finale, Vincent Huisjes, Rick Bok en Kevon van Bethem mochten met elkaar de strijd aangaan in de finale. Helaas gleed Rick weg in de bocht en nam Vincent Huisjes mee in zijn val. Kevin van Benthem mocht dit keer wel op het podium staan en behaalde de 3de plek. De overige rijders waren Maura Jansen (girls 13-14) die de halve finale heeft gereden en Danny Kuijer (boys 15) die in de kwart finale is gestrand.
Aankomend weekend is het Europees Kampioenschap BMX. Dit keer is het in Zolder (België). Ook hier zullen rijders van FCV het Twentse Ros aan deelnemen. Op basis van het NK en de Topcompetitie Barendrecht wordt bepaald welke rijders aan einde van de zomervakantie nog mogen deelnemen aan het Wereld Kampioenschap. Het WK wordt dit jaar in eigen land gehouden, dus er is veel animo om mee te willen doen.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer