Goud voor judoka Carmen Dijkstra in Coïmbra

Carmen Dijkstra van Judovereniging THAG heeft tijdens de European Junior Judo Cup te Coïmbra in Portugal goud veroverd in de klasse boven de 78 kg. Tijdens het zwaar bezette toernooi moest Carmen flink aan de bak om alle partijen in haar voordeel te beslissen. Maar nadat alle partijen gewonnen waren, mocht ze het hoogste podium betreden en werd het Wilhelmus voor haar gespeeld.

Carmen won pas geleden brons in de klasse tot 21 jaar al brons, dus de overstap naar de nieuwe leeftijdsklasse verloopt goed. Door Corona heeft de judo lang stil geleden, maar gelukkig pakt het tot nu toe goed uit voor Carmen. Over twee weken gaat Carmen naar Praag, alwaar ze voor Nederland mag uitkomen in de klasse +78 kg.

Carmen inSarajevo

Op verschillende locaties wordt er judo verzorgd voor recreanten en beginnende wedstrijdjudoka´s, o.a. in Bornerbroek, Wijhe, Wierden, Almelo Driehoek, Almelo Canisius, Geesteren en Tubbergen. Ook is er judo voor volwassenen, voor meer informatie kun je bellen met Marielle Hondebrink 0625034043 of Marieke Claassen 0622961789.

Foto’s: THAG

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer