Willem Greve als meereizende ruiter naar Olympische Spelen

De ruiters en paarden die TeamNL gaan vertegenwoordigen bij de Olympische Spelen in Tokio zijn bekend. De KNHS heeft vandaag de combinaties officieel voorgedragen aan sportkoepel NOC*NSF. De afvaardiging bestaat uit vier combinaties voor zowel de discipline dressuur als springen en twee combinaties in de discipline eventing.

Bij de springruiters bestaat de TeamNL selectie van bondscoach Rob Ehrens uit Maikel van der Vleuten met Beauville Z, Marc Houtzager met Sterrehof’s Dante N.O.P. en Harrie Smolders met Dolinn N.O.P. Markeloër Willem Greve (foto) is met Zypria S N.O.P. aangewezen als meereizend reserve-combinatie.

Voor Harrie Smolders gaat Bingo du Parc als reserve paard in quarantaine. Met vijf paarden is er een opvallend aandeel N.O.P. paarden op weg naar Tokio. Tijdens de Olympische Spelen zullen alle paarden in verband met sponsorregelgeving zonder N.O.P. en eventuele toevoegingen van sponsornamen op de startlijst staan.

In de eventing komen voor TeamNL twee individueel startende combinaties aan start. Bondscoach Andrew Heffernan heeft Merel Blom uit Aalten, met The Quizmaster en, KNHS Talententeamlid Janneke Boonzaaijer met ACSI Champ de Tailleur aangewezen.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer