Eurol Hellendoorn Rally 2021 wil knallen op zaterdag 18 september

Begin dit jaar is besloten om de Eurol Hellendoorn Rally op één dag te organiseren en wel op zaterdag 18 september. Het gaat een volle rally dag worden en een knaller van een proef. Het start-finish podium is terug op zijn oude plek en het servicepark krijgt een make-over.

Om een rally te kunnen organiseren zijn er sponsoren nodig. Bedrijven die hun naam aan de grootste rally van Nederland willen verbinden. De coronapandemie bracht daarin veel onzekerheid. Het bestuur is daarom blij dat Eurol B.V. wederom zijn naam als hoofdsponsor aan de Hellendoorn

Door de ontwikkelingen rond de coronapandemie, de invloed hiervan op de kampioenschapskalender en de (financiële) onzekerheid rondom het organiseren van evenementen, is begin dit jaar besloten om de Eurol Hellendoorn Rally op één dag te houden. Daarmee is het unieke van de 12 uren van Hellendoorn uit vroegere tijden eenmalig terug.

De grootste rally van Nederland zou de grootste niet zijn als ze die dag niet optimaal zouden benutten! Daarom is er gekozen voor een nieuwe opzet van de proeven om het publiek en de rijders een vólle dag rally te kunnen aanbieden. Eind jaren negentig van de vorige eeuw werd voor het laatst een extra lange proef rond Hellendoorn gereden. Dat was destijds een groot succes! Dit jaar doen doen ze het dus weer.

Deze nieuwe klassementsproef rond Hellendoorn kent maar liefst 29.9 kilometers. Om het tijdschema en de wedstrijd in stand te kunnen houden bij neutralisatie zal de proef opgesplitst worden met een zeer korte finish naar start verbinding van 600m.

Tijd om op adem te komen is er niet want er wordt meteen weer door gestart. Natuurlijk is er weer het nodige onverhard in de proeven opgenomen. Dit jaar wordt ruim 10 procent van de wedstrijdkilometers op het onverhard verreden.

Ook het servicepark krijgt een andere opzet. Waar in 2019 de deelnemers nog behoorlijk verspreid stonden opgesteld kunnen we dat nu veel compacter en overzichtelijker aanbieden.

Ook zal er een speciaal centrum worden ingericht waar gedurende de dag van alles te zien en te beleven is voor het publiek. Het servicepark is weer te vinden op industrieterrein ‘t Lochter in Nijverdal.

Dit jaar zijn alle proeven gratis toegankelijk voor publiek. Er hoeft ook geen informatiepakket gekocht te worden voor de proevenkaart want alle informatie is gratis op onze websitewww.eurolhellendoornrally.comte vinden en te downloaden. Uitzondering is het servicepark. Daar moet wél voor toegang betaald worden. Het start en finish podium is weer terug op zijn vertrouwde plek, de Dorpsstraat in Hellendoorn en voor het publiek vrij toegankelijk.

De organisatie wil met deze opzet een goede maar vooral uitdagende rally neerzetten die niet onder doet voor de voorgaande tweedaagse edities. “Wij verwachten de deelnemers zodanig uitdaging te kunnen bieden dat ze de Eurol Hellendoorn Rally dit jaar niet willen missen! Wij hopen ook dat de coronamaatregelen dusdanig versoepeld blijven dat ook het publiek goed kan meegenieten van de grootste rally van Nederland”, aldus voorzitter Theo Engels van de Eurol Hellendoorn Rally.

Foto: Eurol Hellendoorn Rally

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer