Frank Hosmar uit Haarle in Dressuurteam voor Paralympische Spelen

Net als vijf jaar geleden in Rio de Janeiro gaat het Para-dressuurteam van bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink voor een rijke medaille-oogst tijdens de Paralympische Spelen in Tokio. Om deze dromen van TeamNL te verwezenlijken selecteerde de bondscoach: Rixt van der Horst, Sanne Voets, Frank Hosmar en KNHS Talententeamlid Maud de Reu.

Het Nederlandse Para-dressuurteam reist over een aantal weken als medaillekandidaat naar de Spelen in Tokio. Met een klinkende overwinning in de landenwedstrijd in Kronenberg vorige maand, waar de wereldrecordscore van de Verenigde Staten bijna werd verbeterd, werd de kandidatuur onderstreept. Vrijdag 16 juli werden tijdens de laatste observatie ook weer prachtige scores gerealiseerd waarmee de ruiters toonden dat de goede vorm er nog steeds is.

Het Nederlandse para-dressuurteam won tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro brons in de landenwedstrijd. Daarnaast was er daar eremetaal voor Sanne Voets (goud), Rixt van der Horst (zilver en brons), Demi Vermeulen (zilver) en Frank Hosmar (2x brons). Bovendien is de Nederlandse ploeg regerend Europees- en wereldkampioen. Rixt van der Horst, Frank Hosmar en Sanne Voets zijn al jaren vaste waardes in het team van Joyce van Rooijen – Heuitink, voor KNHS Talententeamlid Maud de Reu wordt dit het eerste internationale kampioenschap waar ze van start gaat.

Foto archief: Frank Hosmar

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer