Marleen Baas wint op magistrale wijze de zevenkamp in het Poolse Wloclawek

Tijdens de open Poolse kampioenschappen in Wloclawek heeft de Enschedese Marleen Baas op magistrale wijze het goud op de zevenkamp in de wacht gesleept. Baas opende sterk met een nieuw persoonlijk record van 14.44 sec  op de 100 meter horden. Ook bij  het hoogspringen met 1.63 m en het. kogelstoten 13.52 meter waren van hoogg niveau. Op de afsluitende 200 meter verbeterde Baas haar persoonlijke record van 26 80 sec naar 26.61 sec maar dit moet zeker nog wel te verbeteren zijn gezien dat Baas als laatste uit haar startblok kwam terwijl ze normaal daar juist haar winst boekt.
Ook de tweede dag beloofde veel goeds die begon  een nieuw Twents record bij het verspringen , 5.72 meter. Bij het speerwerpen kreeg Baas de handen van de 1500 toeschouwers op elkaar. Baas die Nederlands kampioene en recordhouder is wierp de speer ondanks een sterke zijwind naar maar liefst 46.46 meter, en die afstand leverde haar meteen een uitnodiging op voor de interland in Het Tsjechische Brno op over twee weken. De afsluitende 800 meter ging in 2.30 min  Dankzij de sterke wind die ‘s avonds flink door het stadion blies bleef Baas slechts 32 punten verwijderd van het Nationale record van Olympia gangster Nadine Visser. Met een eindtotaal van 5443 punten staat Baas nu 3e op de Europese ranglijst en 4e op de wereldranglijst.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer