Basketbalvereniging Uitsmijters wil starten met OldStars walking basketball in 2021

Basketbalvereniging Uitsmijters uit Almelo heeft de ambitie om in het najaar van 2021 te starten met OldStars walking basketball. Hiermee biedt de club ook ouderen de mogelijkheid om de sportieve en sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars walking basketball biedt basketbalvereniging Uitsmijters een aangepaste spelvorm voor basketbal op latere leeftijd. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven sporten.

Wat is OldStars walking basketball

Met OldStars walking basketball biedt basketbalvereniging Uitsmijters een aangepaste spelvorm aan voor basketbal op latere leeftijd. De belangrijkste aanpassingen zijn niet springen met en zonder bal en er wordt gespeeld met vijf veldspelers per team. Deze spelvormen staan onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+.

OldStars walking basketball is onderdeel van OldStars Sport, een project van het Nationaal Ouderenfonds. Dit is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals o.a. OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars walking handball e.a. Dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds mogelijk met de landelijke partners Menzis, VWS, RCOAK, Stichting Sluyterman van Loo en Zawabas.

Met de uitbreiding van het OldStars aanbod neemt het Ouderenfonds een volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportverenigingen. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal. Na elke training sluit men af met koffie/thee of ander drankje.

Interesse in deelname en/ of wilt u op de hoogte worden gehouden?

U hoeft alleen zelf te zorgen voor goede sportschoenen en makkelijk zittende kleding. De komende periode wilt basketbalvereniging Uitsmijters kijken of er interesse is bij ouderen om aan basketbal mee te doen. Heeft u interesse om deel te nemen, wilt u helpen bij de organisatie of heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar: Egbert Kamp: E-mail: wbuitsmijters@outlook.com.

Kamp laat verder weten volop in gesprek te zijn of te gaan met onder andere Sportbedrijf Almelo, OldStars en sportclubs voor de verdere invulling van een Oldstars manifestatie op 2 september aanstaande.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer