KCC EUregio Gravelride pakt weer groots uit

Het belooft een mooie sportzomer te worden en de KCC EUregio Gravelride vormt daarin het smakelijke toetje voor toerende wielrenners en mountainbikers. “Zondag 19 september pakken we weer ‘als vanouds’ groots uit met mooie gravelroutes en uitstekende verzorging.” vertelt Peter Ossenkoppele namens de organisatie.

Want hoewel de toertocht nog maar aan zijn derde editie toe is, heeft de EUregio Gravelride nu al een naam hoog te houden. In 2019 schoot het grensoverschrijdende evenement uit de startblokken met 400 deelnemers uit binnen- en buitenland. En zelfs tijdens de light-editie van vorig jaar passeerden bijna 500 toerfietsers de finishlijn in Eibergen. Beide keren waren de recensies lovend.

“Die lijn trekken we graag door.” zegt Peter Ossenkoppele. “Daarom zijn we ook blij dat er gelukkig weer meer mogelijk is op sportgebied. Dat is fijn voor ons, want wij willen een mooi evenement neerzetten. Maar het is natuurlijk nog veel mooier voor de fietsers. Zij worden zondag 19 september door ons in de watten gelegd qua verzorging en routes door het natuurschoon in onze mooie regio.”

De route loopt door de mooie stukjes van de Euregio, op veelal gravelpaden door de Achterhoek, Twente en Duitsland. En bijna iedereen kan van die paden genieten, want de organisatie stippelt drie varianten uit. Een familieroute van 33 kilometer, een route voor sportieve fietsers (55 km) en een 116 kilometer lange variant voor echte ‘die hards’. Bijna iedereen, want het maximum aantal deelnemers ligt op 600. Deelname is alleen mogelijk door voorinschrijving via de website. Leden van de NTFU krijgen korting op de inschrijfprijs.

Voor deze tocht slaan Duitse en Nederlandse wielerliefhebbers de handen ineen. De start en finish zijn namelijk bij wielervereniging De Stofwolk in Eibergen. Samen met de Duitse collega-club RSC Stadtlohn 1968 en de Ronde van Overijssel – Bike Events organiseren zij deze toertocht voor iedere sportieve off-roadfietser.

Foto: Uli Benke

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer