Heracles Almelo legt verdediger Sven Sonnenberg voor drie seizoenen vast

Sven Sonnenberg maakt de overstap van FC Hansa Rostock naar Heracles Almelo. De centrale verdediger tekent in Almelo een contract voor drie seizoenen met daarin een optie voor nog een seizoen. De 22-jarige Duitser gaat rugnummer 4 dragen. Sonnenberg maakte in 2014 de overstap van de jeugd van TuS Koblenz naar de jeugd van 1.FC Köln. Daar doorliep hij de jeugdelftallen vanaf de O17 tot aan 1.FC Köln II. In die periode speelde hij ook een aantal jeugdinterlands voor Duitsland.

In 2018-2019 kwam Sonnenberg samen met Adrian Szöke uit voor de beloften van 1.FC Köln in de Regionalliga West. Na dat seizoen maakte de verdediger de overstap naar FC Hansa Rostock. Sonnenberg, geboren in Berlijn, speelde de afgelopen twee seizoenen bij FC Hansa Rostock 62 wedstrijden in de 3e Bundesliga, waarmee hij vorig seizoen promotie afdwong naar de 2e Bundesliga.

Foto: nesimages.nl.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer