Inschrijving voor 35e UT-Triathlon open

Op 26 september 2021 zal de 35e UT-Triatlon plaatsvinden op de campus van de Universiteit Twente in Enschede. De gemeente heeft een voorlopige vergunning toegekend dus de organisatie heeft de inschrijving geopend via www.uttriathlon.nl/inschrijven.

Na een jaar afwezigheid door alle coronamaatregelen zullen er op 26 september eindelijk weer atleten actief zijn, en individueel of in teams een triatlon afleggen. Er zijn diverse afstanden om aan mee te doen dus voor ieder wat wils. Zo is er een achtste triatlon waarbij men 500 meter zwemt, 20 km fietst en 5 km loopt. Deze afstand kan individueel, in estafette of in een team afgelegd worden. Daarnaast is de kwart triatlon terug van weggeweest, hierbij zwemt men 1 km, fietst 40 km en loopt 10 km.

Jeugd van 8 t/m 15 jaar kan gratis deelnemen aan korte jeugdafstanden. De UT-Triatlon jeugdwedstrijden zijn daarbij onderdeel van het Jeugdcircuit Overijssel. Naast de individuele open afstanden zijn er ook teamwedstrijden voor de landelijke Teamcompetities Triatlon. Teams uit heel Noordoost-Nederland komen in actie in de 3eDivisie en 4eDivisie.

Kijk voor meer informatie over deelname aan de verschillende onderdelen en afstanden op www.uttriathlon.nl. Inschrijven kan tot en met 12 september.

Foto: Floor Kerkhof (2019)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer