Met invallers spelend PSV vrij eenvoudig langs Heracles Almelo: 0-2

Met het oog op de wedstrijd tegen Benfica (komende woensdag) in de play-offs van de Champions League koos de trainer van PSV, Roger Schmidt, voor een sterk gewijzigd team bij de seizoen opening uit tegen Heracles Almelo, Alleen het resultaat telde voor hem en dat lukte, namelijk 0-2 na een 0-1 ruststand.

In vergelijking met het laatste duel met FC Midtjylland zaten doelman Joël Drommel, Mario Götze, Cody Gakpo en Eran Zahavi op de bank en ontbraken Oliver Boscagli en Philipp Max om uiteenlopende redenen. Ook aanvoerder Marco van Ginkel ontbrak, omdat de medische staf van PSV het niet verantwoord achtte hem vanwege zijn blessureverleden op het kunstgras van Almelo te laten spelen.

 

Na een snelle counter werd Bruma gelanceerd door Davy Pröpper en de Portugees schoot na 40 minuten spelen door de benen van Koen Bucker (foto intro) binnen. Op slag van rust had Bruma (foto boven) bijna zijn tweede goal te pakken. Hij dribbelde van links naar binnen en raakte met een prachtig schot de paal.

In de tweede helft kwamen onder anderen Götze, Gakpo en Zahavi in de ploeg en verdubbelde PSV de score. Noni Madueke (foto boven) schoot de bal uit de draai na ruim een uur spelen in het doel. PSV vond het toen wel welletjes maar Heracles kon het PSV niet moeilijk maken.

Foto’s: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer