Sparta en Heracles Almelo delen de punten: 1-1

Sparta en Heracles Almelo hebben op Het Kasteel de punten gedeeld. De ploeg van Henk Fraser ging door een doelpunt van Bart Vriends lang aan de leiding, maar invaller Delano Burgzorg bezorgde Heracles Almelo in de slotfase toch nog een punt.

Sparta schoot uit de startblokken en Laros Duarte was na zes minuten heel dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet spatte uiteen op de lat. Vijf minuten voor rust kreeg Sparta loon naar werken. Uit een hoekschop kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van verdediger Vriends en hij passeerde al vallend doelman Koen Bucker (foto intro).

Was Sparta in de eerste helft duidelijk de betere partij, in de tweede helft knokte Heracles Almelo knokte zich terug in de wedstrijd. Na ruim een uur spelen zorgde Rai Vloet bijna voor de gelijkmaker, zijn schot eindigde echter op de binnenkant van de paal. In de rebound redde doelman Maduka Okoye vervolgens knap op de inzet van Bilal Basacikoglu.

Burgzorg lukte het in de slotfase wel om te scoren. Hij was er in de tweede helft ingekomen voor Sinan Bakis en kon tien minuten later al juichen nadat hij doelman Okoye had gepasseerd. Het bleef bij 1-1 en zo pakten beide ploegen hun eerste punt van dit eredivisieseizoen.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer