FC Twente pakt een meer dan verdiend punt van Ajax

FC Twente blijft een lastig te kraken tegenstander voor Ajax. De ploeg van Ron Jans pakte in de Grolsch Veste tegen de landskampioen een meer dan  verdiend punt. Sébastien Haller zette de ploeterende Amsterdammers in de tweede helft nog wel op voorsprong. Een voorzet belandde via de hak van Pröpper op de binnenkant van de paal en de Frans man had geen moeite om de bal binnen te tikken. Robin Pröpper (foto boven) schoot in de slotfase van ruime afstand de gelijkmaker binnen.

Net als in de twee voorgaande onderlinge duels maakte FC Twente er een echt gevecht van. De ploeg van Jans, die het zonder de geblesseerde spits Ricky van Wolfswinkel moest doen, startte fel. Ajax, met dezelfde elf spelers die een week eerder NEC (5-0) oprolden, had er moeite mee. Vanaf het begin stapelden de onderlinge irritaties zich op en de arbiter van dienst Higler had grote moeite om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Het eerste halfuur legden de Amsterdammers geen vloeiende aanval op de mat. De speldenprikken kwamen van Twentse kant. Menig loste een schotje op het Amsterdamse doel, de kleine Costaricaan Manfred Ugalde kopte naast en schoot over.

Foto’s: sportfoto-oost.nl Ron Jonker

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer