NEO winnaar eigen 8e Richard Bertelink Memorial

In een ijzersterk deelnemersveld is gastheer NEO erin geslaagd om de 8e editie van de jaarlijkse Richard Bertelink Memorial op zijn naam te schrijven. De ploeg van coach Michel Steggink wist alle duels in winst om te zetten, inclusief de finale tegen de noabers van Achilles’12.

Nadat op een regenachtige donderdagavond de eerste twee pouleduels werden gespeeld waren de omstandigheden op zaterdag geweldig. Dat was ook te merken aan de publieke belangstelling en het terras van NEO was tot ver in de avond goed bezet.

Op de donderdag hadden NEO en Achilles’12 al een voorschot genomen op de poulewinst. Achilles diende op zaterdag nog wel af te rekenen met het Voorwaarts Twello van Berthil ter Avest en deed dat door met 2-1 te winnen. In de andere poule won NEO ook de derde wedstrijd, dit keer met 1-0 van Enter Vooruit, de ploeg van ex-trainer Jan Willem van Holland.

Uiteindelijk werden de plekken 3 tot en met 8 als volgt verdeeld:

3. SDC’12

4. Bon Boys

5. Voorwaarts Twello

6. de Esch

7. de Tukkers

8. Enter Vooruit

In de finale was NEO duidelijk de bovenliggende partij tegen Achilles’12. Nadat de thuisclub al een aantal kansen had verkwanseld moest debuterend doelman Leco Zeevalkink zijn kwaliteiten aanwenden om in een 1 tegen 1 situatie zijn doel schoon te houden.

In het eerste duel van de zaterdag, tegen Enter Vooruit, werd de goal overigens vakkundig verdedigd door good old Rogier Lohuis! Uiteindelijk wist NEO het overwicht in drie goals uit te drukken, die gemaakt werden door Jesse Keur en twee keer Twan Weghorst.

Uiteraard was er sprake van “slechts” een voorbereidingstoernooi en waren lang niet alle teams al compleet. Bovendien werd er een keur aan spelers gebruikt door de diverse coaches. Of er dan ook veel waarde aan de resultaten kan worden gehecht zal de tijd leren.

Voor NEO kan worden geconcludeerd dat er met vertrouwen naar de start van de competitie kan worden gekeken. Een zestal jeugdspelers manifesteerden zich op een mooie wijze en zorgen ervoor dat er een brede selectie is waaruit geput kan worden.

NEO hervat de oefencampagne op 31 augustus met een thuiswedstrijd tegen Rigtersbleek, waarna op dinsdag 7 september de bekercampagne wordt gestart tegen Enter Vooruit, waarna Voorwaarts Twello en VVG’25 de volgende tegenstanders zullen zijn. Op 26 september is BWO op de Noork de eerste tegenstander in de competitie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer