FC Twente met tien man onderuit bij Cambuur: 2-0

SC Cambuur heeft in zijn derde duel na zijn terugkeer in de eredivisie zijn eerste punten gepakt. Thuis in Leeuwarden werd, na 0-0 stand halverwege, met 2-0 gewonnen van FC Twente. Het eerste kwartier waren de Tukkers de bovenliggende partij, maar daarna pakte de thuisclub de regie over en dat leverde voor rust een paar kansjes op. Maar Twente hield stand en kreeg zelf aardige kopkansen via Van Wolfswinkel (onder) en Pröpper.

In de tweede helft nam de Friese druk toe nadat Twentenaar Ilic (foto intro) na een charge op Bangura rood (2x geel) had gekregen. Na een handvol gemiste kansen scoorde Jacobs van dichtbij. Doelman Stevens voorkwam de 1-1 van Everink, waarna in de extra tijd Jacobs de 2-0 maakte.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer