Achilles Enschede tekent manifest tegen voetbalgeweld: ‘Goed signaal’

Achilles Enschede heeft dinsdagavond, onder toeziend oog van de Enschedese voetbalfederatie (FEV) het manifest ‘Voetballen met plezier’ getekend. Daarmee is de club uit Enschede-Noord de 24e voetbalvereniging uit de gemeente die zich aansluit bij het manifest. Een goed signaal, vindt de voetbalfederatie.
Het manifest werd in 2019 al door meer dan 20 clubs getekend. In mei dit jaar volgde Victoria’28 en deze week heeft dus ook Achilles Enschede een handtekening gezet. Eerder zag de vereniging nog af van een ondertekening. De club was het wel eens met de strekking, maar vond een handtekening plaatsen overbodig. Volgens de nieuwe voorzitter van Achilles, Arjan Hof (foto onder), is het juist heel belangrijk dat alle Enschedese clubs het manifest ondertekenen, dus ook Achilles, om zo de boodschap nog krachtiger over te brengen. “Met deze ondertekening onderstrepen we dat Achilles blijft gaan voor een plezierig voetbalklimaat in onze mooie stad”, zei Hof, terwijl hij onder toeziend oog van FEV-penningmeester Gijs Rekers een krabbel plaatste.
De FEV is enorm blij met de handtekening van Achilles: “Een goed signaal, dat bijna alle clubs uit de gemeente onderschrijven dat voetballen met plezier het uitgangspunt moet zijn en blijven. Daarnaast zullen we elkaar aanspreken op vormen van afwijkend gedrag die niet thuishoren op of rond het veld.”
Foto’s: cvv Achilles
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer