Animo voor wedstrijden VIRO Criterium Cup Twente zeer groot

De organisaties van de wielerrondes hebben over deelname aan hun wedstrijden niet te klagen. Na een jaar zonder criteriums, is de animo voor de koersen binnen de VIRO Criterium Cup Twente zeer groot. De Ronde van Goor, op zondag 12 september de openingswedstrijd, en de Ronde van Oldenzaal een week later hebben het startveld voor bij de mannen zo goed als vol. Ook voor de vrouwencategorie loopt het aantal aanmeldingen snel op. Dat is ook te zien voor de wedstrijden in Enschede en Hengelo, die op 25 en 26 september het klassement afsluiten, waar het maximale aantal bij de mannen ook gehaald lijkt te worden.

Na een jaar waarin op nationaal niveau amper wedstrijden georganiseerd konden worden, snakken de wielrenners er weer naar om te koersen. De Twentse wedstrijden en de VIRO Criterium Cup Twente zijn blij dat ze daarom in september vier wielerrondes aan hen aan kunnen bieden. Eerder werd al duidelijk dat, als een stimulans voor de deelnemers en de organisatoren, het prijzengeld van de VIRO Criterium Cup Twente gelijk is gebleven, ondanks een minder aantal wedstrijden. In 2022 hopen ook andere organisatoren weer aan te sluiten, waarmee het regelmatigheidsklassement uit zeven tot acht criteriums zou moeten bestaan.

Programma VIRO Criterium Cup Twente 2021:

Zondag 12 september: Ronde van Goor Mannen + Vrouwen

Zondag 19 september: Jan van Schoot – Wielerronde van Oldenzaal Mannen

Zaterdag 25 september: Ronde van Enschede Mannen + Vrouwen

Zondag 26 september: Ronde van de Vijver – Hengelo Mannen

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer