Een zomerse Beachweek in Almelo

Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus wordt de derde editie van de Eredivisie Beach gespeeld in Almelo! Een week lang (van 9 t/m 15 augustus) staat het Marktplein van Almelo én de beachvelden van Het Sportpark Almelo in het teken van beachvolleybal! In de week voorafgaand aan de Eredivisie worden er diverse activiteiten en toernooien georganiseerd op het zand. Tijdens het eredivisieweekend komen de 12 hoogst geklasseerde dames- en herenduo’s in actie. Kom heerlijk in de zon op het terras genieten van dit grandioze beach spektakel!

Eredivisie Tour

De Eredivisie Beach is de hoogste Nederlandse beachvolleybal competitie voor mannen en vrouwen. Spelers en speelsters verzamelen ranking punten door resultaten te behalen tijdens de toernooien waar zij aan deelnemen. Almelo is één van de acht speelsteden van de Eredivisie Beachtour.

De afgelopen twee edities waren een enorm succes! Vorig jaar mochten bij de heren Stefan Boermans en Yorick de Groot de 1e prijs mee naar huis namen. Bij de dames zijn Katja Stam en Raisa Schoon titelverdedigsters. Wie gaan er dit jaar met de 1e prijs naar huis?

Diverse toernooien

Nieuw dit jaar is het Horeca Beachvolleybaltoernooi! Vanwege de lastige tijd die horecaondernemers achter de rug hebben, wordt er speciaal voor hen een horecatoernooi georganiseerd op maandag 9 augustus 2021. Op donderdag 12 en vrijdag 13 augustus wordt weer het bekende Bedrijvenvolleybaltoernooi gespeeld. De toppers van Sloopbedrijf Kamphuis wisten vorig jaar de eerst plaats te behalen. Welk bedrijf wordt dit jaar kampioen?

In de week voorafgaand aan de Eredivisie worden er verschillende activiteiten georganiseerd op het Marktplein van Almelo én de beachvelden van Het Sportpark Almelo. Ontdek Bossabal of verbeter je volleybal skills! Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.beachalmelo.nl

Extra maatregelen

Voor alle activiteiten en toernooien is er uiteraard rekening gehouden met de huidige maatregelen. Zo is er een extra terras op het terrein gekomen voor deelnemende teams, waardoor er buiten het speelveld om altijd anderhalve meter afstand gehanteerd kan worden. Wil je als bezoeker niks missen en de wedstrijden vanaf een mooie plek op het terras bekijken? Dan is het slim om op tijd je plek op het terras van Nielz Café of Delifrance te bemachtigen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer