Het Ravijnspeelster Noa de Vries zet haar carrière voort bij Scentesi VK in Hongarije

Het Ravijn speelster Noa de Vries verruilt voorlopig voor één seizoen Nijverdal voor het Hongaarse Scentes, waar ze een eenjarig contract is aangegaan met Scentesi VK. De Vries kwam via Jong Oranje in contact met de Hongaarse topclub. Noa de Vries is opgegroeid bij de Nijverdalse eredivisieclub, waar ze vanaf de pupillen alle geledingen binnen de club heeft doorlopen en waar ze wist uit te groeien tot een dragende speelster die haar waarde heeft laten zien in de Eredivisiecompetitie bij de hoofdmacht van Het Ravijn.

Noa de Vries neemt eerst deel aan de Europese Jeugdkampioenschappen met Jong Oranje meisjes 0.17 in Šibenik Kroatië. Dit toernooi gaat aanstaande zondag 22 augustus van start. Ook maakt zij nog deel uit van de voorlopige selectie van Jong Oranje tot 21 jaar. Deze groep speelt medio oktober een wereld kampioenschap in Israël.

Het is bekend dat de Hongaarse competitie geldt als één van de zwaarste competities van de wereld. Zij zal gemiddeld twee topwedstrijden per week spelen. Met het jeugd team onder de twintig en met het senioren team. Noa zal haar waterpolo loopbaan in Hongarije combineren met haar opleiding marketing en communicatie in Nijmegen.

Foto’s: Wim Beunk

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer