PH Almelo opent seizoen met een bekerwedstrijd tegen SVI

De wat langere voorbereiding dan normaal bestond voor PH voor een groot gedeelte uit trainingen. Daar waar de trainingen soms nog in groepjes werden afgewerkt kon PH al snel toewerken naar volledige trainingen met de volledige selectie. Daaropvolgend zijn al een aantal oefenwedstrijden, met teleurstellende resultaten, gespeeld waarin is gebleken dat de spelers lang geen wedstrijden meer hebben gespeeld maar ook nog zeker aan elkaar moeten wennen.

Een nieuw voetbalseizoen staat altijd in het teken van mutaties binnen de selectie. Trainer Bjorn Hodes, die nog een seizoen langer blijft in Almelo, kan aankomend seizoen niet meer beschikken over de ervaring van (oud) aanvoerder Jelmer van Harn, man van de linkerflank Sander Bekhuis en ‘the good old’ Duane John Letteboer die niet zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt maar zijn vlaggenstok. Tevens besloten beide keepers PH achter zich te laten waarna PH (zoals wel vaker) op zoek moest naar een stel keepers.

Sebastiaan Bruns werd op transfer deadline day nog binnen boort gehouden en vertrok niet net als zijn broer naar Turkije voor een nieuw voetbalavontuur. Daarvoor in de plaats meldden drie keepers zich aan bij PH, kwam een jeugdspeler over van PEC Zwolle en werd de selectie aangevuld met spelers vanuit het tweede elftal, de jeugd en keerden een aantal oud bekenden terug. Al met al kan Bjorn Hodes beschikken over een 20-koppige selectie.

Maar goed, waar het uiteindelijk allemaal op draait is voetballen voor het ‘echie’. De eerste tegenstander in een officiële wedstrijd sinds lange tijd is sportvereniging Ittersum, beter bekent als SVI. SVI is vandaag de dag (één van) de grootste voetbalverenigingen in Zwolle en omstreken met meer dan 1300 leden. SVI, uitkomende in de 1e klasse D, zal voor PH een mooie krachtmeting zijn op jacht naar de eerste overwinning. Naast SVI deelt PH de bekerpoule met Achilles’12 (zondag) en Gramsbergen.

Zaterdag kan Björn Hodes (foto) nog niet beschikken over een voltallige selectie. Door een aantal (lichte) blessures en de welbekende ‘weekendjes weg’ neemt PH het met een 15-koppige selectie op tegen SVI. Benieuwd welke 11 namen trainer Björn Hodes opstelt in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen? De wedstrijd PH – SVI begint om 14:30 op sportpark de Venelanden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer