Sportlust Vroomshoop wint 1e bekerwedstrijd vrij eenvoudig van SV Marienheem

Zondagmiddag stond de eerste bekerwedstrijd voor Sportlust Vroomshoop op het programma. Tegenstander was SV Marienheem. Sportlust begon direct sterk aan de wedstrijd. Al binnen twee minuten leek Sportlust de score te openen. Een voorzet vanaf rechts werd snoeihard op de volley genomen door Allard Hankamp (foto), die vandaag de geschorste Dennis Jozic verving in de spitspositie, maar werd nog net op de lat getikt door de keeper van Marienheem. Een vroege opening bleef echter niet uit. In de 6e minuut kwam Sportlust alsnog op 1-0 door wederom goed combinatiespel aan de rechterzijde. Een strakke voorzet van Thijs Wekamp werd met een subtiel tikje van Joppe Wekamp in de korte hoek achter de keeper geplaatst.

Slechts 3 minuten later werd de Vroomshoopse voorsprong ook al weer verdubbeld. Een ingooi van Toon van Dam kwam na matig verdedigen aan de kant van Marienheem met een stuiter voor de voeten van Tim Spoor terecht en werd langs de keeper getikt. Binnen 10 minuten stond Sportlust dus al op een comfortabele voorsprong en leek het een eenvoudige middag tegemoet te gaan. Echter, begon Sportlust zich iets te comfortabel te voelen.

Dit leidde dan ook tot de aansluitingstreffer in de 14e minuut na een lange bal en tevens twijfelachtig verdedigen door Sportlust. Sportlust werd even wakker geschud, maar herpakte de controle over de wedstrijd. In de 38e minuut werd het verschil wederom naar twee gezet, nadat Allard Hankamp vanaf de linker zijde Tim Spoor bediende met een keurige voorzet: 3-1. Met deze stand gingen de twee ploegen ook rusten.

In de rust werd de ploeg van Sportlust eraan herinnerd dat verslappen geen optie was en dat de concentratie behouden moest worden. De tweede helft werd dan ook, evenals de eerste helft, gestart met controle door de ploeg van Sportlust, ook al leidde dit nog niet direct in de zelfde hoeveelheid kansen. Wel wisten de mannen in het geelblauw de score verder uit te breiden en definitief in het slot te gooien.

Tim Spoor plaatste de bal met binnenkant voet rechts onderin het doel op aangeven van Joppe Wekamp en maakte daarmee zijn hattrick compleet voor deze middag: 4-1. In de 90e minuut gaf Tim Spoor nog een lange diagonale bal op rechtsbuiten Joppe Wekamp die hiermee ook zijn tweede van de middag maakte. Eindstand: Sportlust 5-1 Marienheem.

Volgende week, zondag 12 september, speelt Sportlust haar tweede bekerwedstrijd uit bij derdeklasser Reutum om 14.00.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer