Derde editie KCC EUregio Gravelride op zondag 19 september

Al het goede komt in drieën zeggen ze wel eens, maar dat geldt zeker voor de KCC EUregio Gravelride. Deze toertocht voor wielrenners en mountainbikers door Twente, Duitsland en de Achterhoek is zondag 19 september alweer aan zijn derde editie toe. De organisatie belooft dat deze keer nóg beter wordt dan de voorgaande keren. Het aantal voorinschrijvingen is in ieder geval nu al hoger dan ooit.

Peter Ossenkoppele laat namens de organisatie weten er alles aan te doen om er weer een mooi evenement van te maken: “We hebben dit jaar de route vernieuwd, er zijn drie verzorgingsplaatsen én we hebben voor 19 september goed weer besteld. Daarom doet het ons goed dat al zoveel liefhebbers zich hebben ingeschreven. Dat zal zeker te maken hebben met de goede ervaringen van de voorgaande edities.”

De vernieuwde route voert door de drie mooie streken van de EUregio. Vanuit de start in Eibergen zetten de fietsers ’s ochtends meteen koers naar het Haaksbergerveen om daar de middagdrukte te ontlopen. Als volleerde smokkelaars steken ze via gravelpaadjes de grens over richting het Duitse Stadtlohn om via de Achterhoek weer te finishen in Eibergen.

Zo’n gravelride vraagt veel van de deelnemers. Daarom zorgt het sponserende fietskledingmerk KCC ervoor dat elke fietser bij de start een volle bidon sportdrank meekrijgt. Onderweg zijn de nodige verzorgingsposten en de langste afstand telt er zelfs drie. Als afsluiter ligt er voor iedereen een gratis broodje hamburger klaar.

Bijna iedereen kan meedoen, want de organisatie stippelt drie varianten uit. Een familieroute van 33 kilometer, een route voor sportieve fietsers (55 km) en een 116 kilometer lange variant voor echte ‘die hards’. Bijna iedereen, want het maximum aantal deelnemers ligt op 600. Deelname is alleen mogelijk door voorinschrijving via de website (euregiogravelride.nl). Leden van de NTFU krijgen korting op de inschrijfprijs.

Voor deze tocht slaan drie clubs de handen ineen. De start en finish zijn namelijk bij wielervereniging De Stofwolk in Eibergen. Samen met de Duitse collega-club RSC Stadtlohn 1968 en de Ronde van Overijssel – Bike Events organiseren zij deze toertocht voor iedere sportieve off-roadfietser.

Foto: Tess Kleinsman

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer