BC Bousema begint met een 6-2 overwinning op Aartsbouw Sprundel

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema is het zondag het nieuwe seizoen begonnen met een 6-2 overwinning op het bezoekende Aartsbouw Sprundel. Na twee gespeelde partijen stond het 2-2 “en dat was niet zonder geluk”, beaamde captain Ronny Hazewinkel. Stefan Galla (foto boven) stond in zijn partij tegen zijn landgenoot Christian Rudolph in de 27ste beurt nog tegen een 18-30 achterstand aan te kijken, maar kwam met tweemaal zes caramboles in de dertigste beurt langszij. Rudolph herpakte zich en twee beurten later, op 38 caramboles, leek hij de partij naar zich toe te trekken. Met een slotserie van zes caramboles finishte Galla toch als eerste en in de nabeurt kwam Rudolph niet verder dan één carambole: 40-39 in 33 beurten.

Op de andere tafel behaalde Ruud Kools voor zijn team een meer dan verdiende overwinning op de toch als favoriet gestarte Anno de Kleine. Aan het eind van de partij stokte het heel even bij Kools, maar uiteindelijk trok hij na 36 beurten de winst naar zich toe met 38-40.

In het tweede deel van deze wedstrijd leek Martin Horn tegen Dirk Weeremans snel orde op zaken te stellen en stond na vijf beurten op een 12-1 voorsprong. Weeremans gaf zich echter niet gewonnen en in de tiende beurt was het 14-14. Hiermee had Weeremans tevens zijn kruit verschoten en via 36-14, na 17 beurten, won de Duitser na negentien beurten met 40-18.

Op de andere tafel kende Johan Loncelle (foto boven) geen enkel probleem en ook geen medelijden met Ronny Brants. Halverwege leidde Loncelle met 21-1, gespeeld waren er zeven beurten, en won deze, vooral in het begin, eenzijdige partij met 40-18 na twintig beurten. Johan Loncelle liet de hoogste serie van deze middag noteren namelijk 12 caramboles.

“Als je kijkt naar de eerste twee partijen, is het wel een beetje een gelukkige overwinning, maar dankzij een sterke finish van Stefan Galla pakken we toch een 6-2 overwinning. De laatste twee partijen waren vrij eenzijdig en kwam de overwinning niet meer in gevaar”, aldus Ronny Hazewinkel.

Foto’s: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer