Den Ham en STEVO spelen in een heerlijke pot bekervoetbal gelijk: 3-3

Met een 3-3 eindstand in een enerverende wedstrijd hebben Den Ham en STEVO het publiek prima vermaakt. De ruststand in dit kansen- en doelpuntenfestival was op wonderbaarlijke wijze nog 0-0. De bekermatch kwam na ruim een kwartier pas echt op gang. En hoe. Het was in een tijdsbestek van zeventien minuten een kansenspektakel eerste klas. Namens de thuisploeg hadden Kevin Ruiterkamp en Randall van Haarst kunnen/moeten scoren en aan de andere kant kreeg STEVO vier grote kansen. Roy Wigger (2x), Joes Masselink en Thijs Beernink konden echter het scorebord niet laten werken. In de tweede helft vielen de goals wel. Het was in de 52e minuut Niels Wigger die STEVO fraai naar de 0-1 kopte.

De kans op de gelijkmaker liet Den Ham onbenut, maar de gasten waren wel daadkrachtig en wisten de score binnen no-time te verdubbelen. De blauwwitters werden gedold op de achterlijn en Mike Nijkamp kon beheerst binnentikken. De thuisploeg had nu wel meteen een goed antwoord klaar. Kevin Ruiterkamp werd magistraal gelanceerd, zette de turbo aan en kon in twee pogingen de aansluitingstreffer binnenschieten.

Binnen een kwartier na rust stond de 1-3 al op het scorebord. Niels Wigger profiteerde optimaal van slecht uitverdedigen van Den Ham en hij scoorde de derde treffer voor het elftal van Otto Krabbe. In het laatste half uur toonde het team van Walter Weghorst enorme veerkracht en de wil om de eersteklasser nog pijn te kunnen doen. De hernieuwde aansluitingstreffer leek van de tandem Ruiterkamp-Remmink te komen maar de STEVO-goalie Luuk Oude Lansink redde tweemaal fraai. Echter hij moest in de 62e minuut wel buigen voor het ‘duo R-R’ toen Den Ham een penalty kreeg. Oude Lansink keerde de ingeschoten bal van Ruiterkamp, maar had geen antwoord op de kopbal van Remmink die attent reageerde in de rebound.

Den Ham was weer helemaal terug en met een paar mutaties werd het zelfs dominant in het laatste kwart. In de 72e minuut werd het Hammer offensief beloond door jeugdspeler en superinvaller Ruben Kelder, die binnen de ‘zestien’ beheerst de hoek uitzocht. Thomas Remmink schoot vijf minuten later nog net voor langs en een fraaie individuele actie van Randall van Haarst in de slotfase leverde helaas geen resultaat op. Zo bleef deze enerverende pot voetbal in evenwicht en mocht het publiek zich tot grote winnaar kronen.