DTC en KOSC houden elkaar in evenwicht

Na het gelijkspel van vorige week, speelde DTC in Lattrop de derby tegen KOSC. De bezoekers hadden hun eerste bekerwedstrijd gewonnen. De clubs kwamen elkaar twee jaar geleden ook tegen in de beker. De ploeg uit Ootmarsum trok toen aan het langste eind.

De wedstrijd kwam langzaam op gang. DTC liet KOSC het spel maken en dat resulteerde in weinig kansen in de openingsfase. Het eerste schot op doel kwam van de bezoekers (vrije trap), maar doelman Visschedijk kon gemakkelijk redding brengen. Na een kleine twintig minuten kwam de thuisploeg er voor het eerst goed doorheen. Na een pass in de diepte van Arens kon Huusken richting het doel lopen, maar na het afkappen van de bal kon een verdediger nog net een schot voorkomen.

Na ruim een halfuur kwamen de bezoekers opeens op voorsprong. Na een combinatie over de linkerflank volgde een indraaiende voorzet. Een inkomende middenvelder kopte de bal knap binnen. Na de treffer bleef het spelbeeld hetzelfde. De ruststand was 0-1.

De eerste kansen in de tweede helft waren voor DTC. Nijhuis speelde de bal breed op Tebbe, maar zijn schot belandde in het zijnet. Een minuut later was Tebbe een stuk dichterbij een doelpunt. Zijn inzet hobbelde dit keer tegen de paal. Niet lang daarna een grote kans voor KOSC. Na balverlies op het middenveld konden twee spelers richting het doel lopen. De bal werd breed gelegd, maar Scholte Lubberink kon er nog net een voet tussen zetten.

DTC ging opzoek naar de gelijkmaker en begon steeds vaker de verdediging van KOSC onder druk te zetten. Dat leidde direct tot een gevaarlijk moment. Tebbe veroverde de bal. Zijn lage voorzet ging net aan Scholte Lubberink en Nijhuis voorbij.

In de extra tijd viel de verdiende gelijkmaker alsnog. Invaller Westerhof kreeg de bal aan de linkerkant en schoot de bal snoeihard in de verre hoek binnen, 1-1. De wedstrijd was nog niet klaar en KOSC kreeg nog twee grote kansen. Eerst bracht Visschedijk goed redding en even later moest Scholte Lubberink de bal nog van de lijn weghalen.

Het gelijkspel werd uiteindelijk over de streep getrokken en dat was gezien de kansenverhouding ook een terechte uitslag. Voor de tweede week op rij bewijst DTC dat het niet onder doet voor een ploeg uit een hogere klasse. Volgende week is de laatste bekerwedstrijd. Wederom een thuiswedstrijd en wederom op Sportpark Lattrop is dit keer Rood Zwart de tegenstander.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer