Jochem Santing en Mathijs de Ruiter Nederlands Kampioen BMX NFF

Afgelopen zaterdag is op de BMX baan in Nijkerk het Nederlands Kampioenschap BMX NFF gereden. Binnen de geldende corona-maatregelen werd zaterdagochtend gereden door de cruiser en jeugd t/m 10 jaar en ’s middags mocht 11 jaar en ouder aan de bak. Van FCV het Twentse Ros uit Hengelo deden 23 leden mee, waarvan 11 rijders in de finale gestreden hebben om de titel Nederlands Kampioen.
Jochem Santing en Mathijs de Ruiter mogen zich allebei Nederlands Kampioen 2021 noemen. Jochem Santing reed samen met clubgenoten Tom Peters en Stef Rasner in de categorie jongens 12 jaar. In de eerste manche is Jochem hard ten val gekomen maar heeft wel zijn race kunnen uitrijden. Ze hebben alle drie tot de halve finale gestreden, waar het vervolgens voor Stef ophield. Tom en Jochem mochten starten in de finale, waarbij Jochem vanaf de start de koppositie pakte en niet meer losliet. Tom had een iets mindere start maar herstelde zich snel en reed in de race van zijn leven naar de 3de plek.
Ook Mathijs de Ruiter streed samen met een clubgenoot, Jesper Grob, in de klasse 17 jaar en ouder voor de titel Nederlands Kampioen. In dit geval was het een strijd tussen deze beiden heren. In de manches waren ze elkaar niet tegen gekomen maar in de halve finale werd de strijd op de finishlijn beslist in voordeel van Mathijs. In de finale nam Jesper direct de koppositie maar in de laatste bocht kon Mathijs binnendoor rijden en werd Nederlands Kampioen. Jesper mocht toch op het podium plaats nemen met een 3de plek.
Jord Grobben stond zaterdagochtend net naast het podium bij de jongens 8 jaar. Een mooie 4de  plek.  De overige rijders in de ochtend, Tim Grobben (cruiser), Loek Timmermans (jongens 6 jaar), Quin van Tongeren (jongens 8 jaar) Noud Falkman en Thies Grobben (beiden jongens 9 jaar) en Stan Rasner (jongens 10 jaar) hebben allemaal knap gereden maar helaas niet de finale gehaald.
In de middag reden Mylan Spekschate en Twan van der Wei bij de jongens 11 jaar. Mylan kwam de eerste manche hard ten val, waardoor zijn kansen om door te dringen in volgende ronde verkeken waren.  Ook voor Twan hield het op in de manches.  Bij de jongens 14 jaar streden Twan Bosman, Sem Bosman en Viggo Pegge samen tot en met de kwart finales. Viggo kwam 1 plek te kort om door te mogen naar de halve finale. Sem en Twan streden samen in de finale waarbij Sem 5de werd en Twan 7de.
Bij de jongens 15 jaar reden Travis Jansen en Douwe Veldhuis (alleen manches). Travis behaalde in de finale de 6de plek. Ook bij de jongens 16-17 jaar werd de baan van dichtbij bekeken. Brian Vloon viel in de finale direct na de start, gelukkig kon hij direct weer opstaan en de wedstrijd uitrijden met een 8ste plek. Wesley kwam in de halve 1 plek te kort om door te mogen naar de finale. Bij de meiden reden Maura Jansen (meisjes 12-13 jaar) en Caitlin van den Biggelaar (meisjes 10-11 jaar) beiden naar een 5de plek in de finale.
Naast het NK werd dit weekend in Uithoorn de 2de TopCompetitie (TC) wedstrijd gereden van de KNWU. Door de corona-maatregelen werd dit evenement over 2 dagen verdeeld, hierdoor moesten de jongste rijders t/m 12 jaar en de cruiser kiezen of ze deel wilden nemen aan NK NFF of aan de TC omdat ze beiden op zaterdag gereden werden. Lyam Maathuis is zaterdag bij de jongens 8 jaar op het podium geëindigd met een 3de plaats. Zondag behaalde Damian Kappert in de finale de 7de plek.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer