Lars Spijkerman: “In deze competitie hebben we veel derby’s. Hopelijk kunnen we kampioen worden”

Het was maar een simpel zinnetje in een email bericht: “Hierbij een paar foto’s van de smaakmaker van deze middag, Lars Spijkerman”. Klopte dat of is het een tikkeltje overdreven Lars?

Ik weet niet of ik de smaakmaker van de wedstrijd ben geweest maar kan mij voorstellen dat er wel veel dreiging van mij afkomt door mijn snelheid en voorzetten die ik kan geven met links.

Jij speelde met De Zweef een bekerwedstrijd tegen SVV’91 met als uitslag 7-0. Veel doelpunten en/of assist gemaakt?

In deze wedstrijd heb ik geen doelpunten gemaakt maar wel 4 assist gegeven.

Speelde jij op je favoriete positie of heb je die niet?

Nee ik speelde linksbuiten, mijn voorkeur gaat uit naar rechtsbuiten. In de rechtsbuiten positie kan ik mijn tegenstander vaak op snelheid passeren en naar binnentrekken, zodat ik dan met favoriete linkerbeen op goal kan schieten.

Afgelopen zaterdag de tweede bekerwedstrijd, en?

De 2e bekerwedstrijd hebben wij uit gevoetbald tegen Koninklijke UD Deventer. De uitslag was 0-7. In deze wedstrijd heb ik 2 keer gescoord en 2 assists gegeven. Als team hebben we veel kansen gecreëerd, we raken steeds beter op elkaar ingespeeld en dat komt in de wedstrijd mooi naar voren.

Hadden jullie vooraf een bepaald doel voor ogen in de strijd om de beker?

Deze wedstrijden zijn mooi om aan elkaar te wennen en dingen uit te proberen.

Maar vertel eerst eens even wie je bent en wat je naast het voetballen nog meer doet.

Ik ben Lars Spijkerman 19 jaar en woon in Nijverdal. Ik ben 1e jaars-student Fysiotherapie aan het Saxion in Enschede. Heb mijn MBO4 diploma Gespecialiseerd Pedagogische Medewerker op zak. Op mijn 4e ben ik begonnen bij de mini’s bij SVVN, hier heb ik gevoetbald tot en met de B. Ik wilde graag wat hogerop voetballen en heb de keus gemaakt om de overstap naar De Zweef te maken. Dit was een goede keus, ik heb een mooi jaar gehad met het A1 team, we zijn kampioen geworden.

Steeds vaker mocht ik invallen bij het 1e team wat resulteerde dat ik het jaar daarop vervroegd mocht aansluiten bij de selectie. Ik heb dat seizoen veel geleerd van mijn teamgenoten en kreeg het vertrouwen van de trainer om veel minuten te mogen maken. We speelden toen nog in de zondagcompetitie en moesten voor elk punt strijden, dit leverde mooie en spannende wedstrijden op. De zweef koos ervoor om over te stappen van de zondag naar de zaterdagcompetitie wat inhield dat ze in de 4e klasse moesten starten.

Excelsior’31 Rijssen ging starten met een 023 competitie. Dit leek voor mij de beste optie, op deze manier kon ik op hoger niveau voetballen met leeftijdsgenoten. Helaas was dit voor korte duur en is Excelsior gestopt met deze competitie. Nu ik ben begonnen met mijn nieuwe studie en ik het bij de Zweef erg naar mijn zin heb gehad, was de keus snel gemaakt om weer terug te gaan. In deze competitie hebben we veel derby’s. Hopelijk kunnen we kampioen worden.

De Zweef speelt nu op de zaterdag in plaats van op de zondag. Ook jouw voorkeur?

Zaterdag heeft wel mijn voorkeur alleen wel jammer dat De Zweef onderaan moet starten.

Jullie spelen nu in de derde klasse met veel (regionale) derby’s. Dat moet naast rivaliteit ook een extra stimulans zijn om goed te presteren?

Natuurlijk zijn derby’s fantastisch om te spelen, hier is altijd veel publiek bij aanwezig. De eerste competitiewedstrijd is een wedstrijd tegen SVVN, mijn oude club, ik zal veel jongens tegenkomen waarmee ik in de jeugd heb gespeeld, dit is mooi.

Wat verwacht je van het komend seizoen?

We hopen dat wij kampioen kunnen worden en dat ik mijzelf verder kan ontwikkelen en met plezier kan blijven spelen.

Wat is De Zweef 1 voor een team (jong/oud/mix/ervaring)?

De Zweef 1 is een leuk en gezellig team met de juiste mix van jonge en ervaren spelers. Jonge spelers krijgen ook de kans om te spelen en vertrouwen te krijgen, dit doet De Zweef goed.

Hoe vaak trainen jullie in de week?

Wij trainen 2x in de week, de dinsdag en de donderdag.

Seizoen 2020/2021 werd abrupt afgebroken. Hoe ben jij die tijd doorgekomen?

Ik zat nog bij Excelsior’31. Hier snel wij snel gestopt met trainen. Dit hield voor mij in dat ik wel een poosje stil heb gestaan. Op het moment dat het bij De Zweef weer mocht, ben ik daar aangesloten.

Het was ook nog in het jubileumjaar van De Zweef. Een extra domper op de feestvreugd?

Natuurlijk is dat een domper aangezien hier veel voorbereidingen aan vooraf zijn gegaan, waaronder een eigen theatervoorstelling. Maar helaas is het niet anders.

Kun je omschrijven wat De Zweef voor een vereniging is?

De Zweef heeft mij altijd goed ontvangen als buitenstaander. Het is een gezellige en mooie club. Ik ben natuurlijk niet voor niks teruggekomen. Ze organiseren veel voor de jeugd en proberen met de tijd mee te gaan.

Verricht je zelf nog taken binnen de vereniging?

We hebben natuurlijk de bardiensten en we gaan een team op de donderdag trainen, dit doen we in roulatie. Af en toe fluit ik een wedstrijd, ik heb mijn scheidsrechterdiploma.

 

De gemeente Hellendoorn kent vele sportverenigingen. Een echte “sportstad”?

Klopt, Onze gemeente probeert buiten de sportverenigingen veel activiteiten te organiseren op sportgebied. De omgeving leent zich daar goed voor.

Heb je zelf nog aan andere sporten gedaan?

Buiten voetbal, loop ik af en toe een hardloopwedstrijd.

Nog een ultieme wens?

Kampioen worden!

Foto’s: Wim Beunk

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer