Amicitia verliest uit in Groningen van De Parabool

De eerste uitwedstrijd van dit seizoen bracht Amicitia naar Groningen. Studentenclub De Parabool stond op het programma. Na het verlies van vorige week werd er veel getraind en gepraat om te komen tot een beter resultaat.

Maar zodra je na twee minuten spelen al op 2-0 achterstand staat, doemt de vraag op of alle goede bedoelingen ook daadwerkelijk in de praktijk ten uitvoer worden gebracht. De Vriezenveense formatie corrigeerde de achterstand al snel (2-4) en toonde meer strijdlust. De Parabool trok even later tot drie keer toe de stand weer gelijk (4-4, 5-5, 6-6) nadat Amicitia steeds op voorsprong was gekomen. Halverwege de eerste helft scoorden de oranjekragen de 6-7. Tot aan de rust werd er verder niet meer gescoord inclusief een door Amicitia gemiste strafworp.

Na rust verviel Amicitia in oude fouten, vergat het te scoren en benutte De Parabool haar kansen wel (9-7). De Vriezenveners zagen halverwege de tweede helft toch kans om de aansluitingstreffer te produceren (10-9). Opnieuw volgde een doelpuntloze periode waarna de met scherp schietende Groningers opnieuw afstand namen (13-9). In de slotfase kwam Amicitia weliswaar nog twee doelpunten dichterbij, maar moest het de overwinning aan De Parabool laten. Eindstand 13-11.