Dames WVC winnen in vijfsets in Assen van SUDOSA

Het debuut van Weghorst Makelaardij WVC Volley Dames 1 in de topdivsie is een feit. Na het aankondigen van de mini’s en de scheidsrechters worden de speelsters voorgesteld aan het publiek. Iets wat onwennig drentelt Marlijne ter Avest als eerste speelster het veld in, gevolgd door aanvoerder Lisette Ottenschot, Loes Plaggemarsch, Anne Meijerink, Ruth Jansen, Marlon Voortman en libero Kirsten Lentink. WVC gooit gelijk een hoop energie in de wedstrijd en dat resulteert in mooie punten en een hoop plezier. Door wat eigen fouten lopen ze echter snel achter de feiten aan en moeten ze hard werken om Sudosa bij te blijven. Dit lukt, maar helaas trekt Sudosa de eerste set aan het langste eind, 25-23.

Na de vorige set zou je denken dat de dames van WVC geleerd hebben en niet weer achter de feiten aan moeten lopen. Zo werkt het blijkbaar niet in Wierden. Ze kijken snel tegen een achterstand aan, maar weten deze langzamerhand om te buigen naar een voorsprong. Daarmee houden ze het spannend en met veel enthousiasme en energie lukt het WVC om Sudosa niet in het spel te laten komen. WVC wint de set met 22-25. De derde set ging niet zo goed. 25-7.

Alles of niks voor de dames uit Wierden. Het wordt alles. Er wordt gestreden en 200% gegeven, daar hebben de dames uit Assen geen antwoord op. De vierde set eindigt in 19-25. Een vijfsetter. En daarmee is er direct een glansrol voor Eva Jansink. Gewapend met een bidon en een grijze container, slaat en juicht Eva erop los alsof haar leven er vanaf hangt. WVC is gekomen met 10 speelsters en strijden elk punt met z’n allen. Zij trekken de wedstrijd dan ook over de eindstreep en winnen met 14-16 de vijfde set.