Den Ham onderuit in Denekamp; SDC’12 bekert verder

Het is Den Ham niet gelukt om de volgende ronde van de bekercompetitie te bereiken. Hiervoor was een overwinning noodzakelijk, maar het verloor met 3-1 van SDC ’12. Voorafgaand aan het duel hadden drie teams nog kans om achter DOS ’37 als tweede te eindigen. STEVO, dat al uitgespeeld was, hoopte op een gelijkspelletje bij de wedstrijd SDC ’12 – Den Ham. Lange tijd leek er geen winnaar te komen in Denekamp.

In de eerste helft was de thuisploeg beter aan de bal en gevaarlijker maar de mogelijkheden werden nog niet benut. Het team van Walter Weghorst kon het niveau van de eerste twee bekerwedstrijden niet halen en op een kans van Kevin Ruiterkamp na, was het blij dat het ongeschonden de rust haalde. Een vruchtbare theesessie aan Hammer kant leverde meer leven in de brouwerij op. Een Hammer doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel en SDC ’12 wist echter wel echt te scoren, 1-0. De reactie kwam gelukkig razendsnel, binnen enkele minuten schoot Thomas Remmink de gelijkmaker binnen. Een prima voorzet van Daan Timmerman werd met een fraaie actie en bekeken schot van Remmink tot doelpunt gepromoveerd.

Tien minuten voor tijd kwamen de Denekampers op 2-1 en Den Ham probeerde nog met man en macht de gelijkmaker te forceren. Dit werd een bijna onmogelijke opgave daar Den Ham met een tiental verder moest (rood voor Randall van Haarst). Vlak voor tijd maakte SDC ’12 aan alle onzekerheid een eind door de 3-1 op het scorebord te zetten. De gastheer bekert door deze zege door en Den Ham kan zich nu volledig gaan richten op de competitie.

Deze gaat op zaterdag 25 september van start met een thuiswedstrijd tegen Sparta E. Tijdens de openingsdag van de competitie wordt er op sportpark de Rohorst feestelijk afgetrapt voor jong en oud i.v.m. het 75-jarig jubileum van v.v. Den Ham. In het jubileumseizoen 2021/2022 staan er tal van activiteiten op het programma, waarbij de piek van de feestelijkheden in de periode 17 juni tot en met 25 juni 2022 ligt.