Heracles Almelo pakt zijn eerste overwinning van dit seizoen

Heracles Almelo heeft z’n eerste zege binnen. Het won thuis in blessure tijd met 3-2 van AZ, dat halverwege een tiental werd. AZ was in de eerste helft oppermachtig, maar het overwicht leverde slechts één doelpunt op, een schitterend schot van Gudmundsson. Op slag van rust sloeg het noodlot voor AZ toe, want Clasie kreeg vanwege een charge op De La Torre rood. Kort daarna scoorde Sierhuis met een uithaal de 1-1.

Doelman Vindahl Jensen redde AZ na rust bij schoten van Basacikoglu en Vloet, maar de inzet van Burgzorg (foto boven) was hem te machtig. AZ’s slotoffensief leverde kort voor tijd de 2-2 op van Reijnders, die van afstand een pegel produceerde. maar in de extra tijd scoorde Rai Vloet (onder) met een fantastische vrije trap en was de eerste overwinning van dit seizoen binnen.

Heracles bezet nu de zestiende plaats met vier punten uit vier wedstrijden. Laatste staat PEC Zwolle met nul punten uit vijf wedstrijden. Vandaag was GA Eagles in Deventer met 1-0 de betere in de IJsselderby. Nieuwkomer GA Eagles staat op een verdienstelijke negende plaats met zes punten uit vijf wedstrijden. Een punt minder dan FC Twente.

Foto’s (archief) sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer