ehv

Heren EHV heren stunten met 1-0 zege op titelfavoriet USHC

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D de thuiswedstrijd tegen het Utrechtse USHC met 1-0 gewonnen. Trainer-coach Richard van Wezenbeek, die geveld wegens een migraine-aanval niet van de partij kon zijn, had in zijn voorbeschouwing op het nieuwe seizoen de nadruk gelegd op handhaven, met af en toe een stunt tegen een van de topploegen.

Met dit resultaat lijkt zijn jonge ploeg aan beide criteria te kunnen voldoen, al maakt één zwaluw ook in het Twentse hockeyland uiteraard nog lang geen lente. Voor de aanpak van USHC, algemeen getipt als een geheide titelfavoriet, had het managementteam, aangevuld met assistent-damescoach Alexander Wind, ingezet op een behoudende tactiek, met waar en wanneer maar mogelijk een verrassende uitval. Dit vroeg niet alleen om honderd procent inzet, maar ook om maximale concentratie en op die twee punten gaven de EHV-mannen alles wat ze in huis hadden.

USHC begon onder deze constante druk steeds slordiger te spelen en de thuisploeg rook bloed, vooral toen nieuwkomer Floris-Jan Boonman, overgekomen van Baarn A1, op slag van rust een assist van Stijn Adolfsen doeltreffend verlengde en zijn eerste goal mocht noteren: 1-0. In de tweede helft kreeg het talrijke publiek een aangenaam meanderende wedstrijd te zien, met in beide cirkels hoogspanning en alarmfases een, twee en drie. Vlak voor tijd had Adolfsen zelfs de 2-0 op zijn stick, maar hij miste het doel ternauwernood. Niettemin kon EHV de 1-0 voorsprong over de streep trekken en werden de drie bonuspunten dik verdiend gevierd met een ererondje langs de fans.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer