NKC’51 wint ook haar tweede wedstrijd

Zaterdag speelde NKC ’51 haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Bekende tegenstander OWK uit Oostwold kwam op bezoek. In voorgaande edities was het NKC ’51 dat vaak de winnende ploeg was. OWK wist vorige week net zoals NKC ’51 ook haar eerste wedstrijd nipt te winnen. Voor NKC ’51 was het daarom belangrijk om ook deze wedstrijd te winnen om aansluiting te houden met de bovenste ploegen.

Waar de ploeg van Gert Schorn vorige week lange tijd nodig hadden om de eerste treffer te maken, werd nu de eerste aanval direct omgezet in een doelpunt. OWK wist gelijk te maken middels een vrije bal, waarna NKC ’51 een voorsprong nam en deze wist uit te breiden naar 4-1. Met deze comfortabele voorsprong werd niet goed omgegaan aan de kant van de Nijverdallers. D.m.v. veel overtredingen gaf het de gelegenheid aan OWK om weer langszij te komen, 4-4. Voor de rust werd er om en om gescoord en het was uiteindelijk NKC ’51 dat met een minimale voorsprong de rust in ging, ruststand 6-5.

NKC ’51 kwam scherper uit de kleedkamer dan OWK, binnen enkele minuten werd er tweemaal gescoord waardoor NKC ’51 weer een voorsprong had opgebouwd, 8-5. OWK deed iets terug en probeerde met wissels het tij te keren. NKC ’51 bleef in de tweede helft scherp verdedigen en OWK moest hard werken voor de doelpunten. Daarbij bleef NKC ’51 goed meescoren waardoor het de voorsprong wist te behouden. OWK tekende op 11-10 nog wel voor de aansluitingstreffer, maar NKC’51 pareerde direct door op 13-10 te komen. Hiermee was de wedstrijd beslist. Uiteindelijk was het slotakkoord voor NKC ’51, eindstand 14-11.

Komende week speelt NKC ’51 de uitwedstrijd tegen De Meeuwen in Putten. De Meeuwen en NKC’51 delen samen de eerste plaats, dus zal er gestreden worden om de koppositie in de Overgangsklasse A.

Foto archief.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer