Sportlust weert zich kranig met tien man tegen SV Vasse, maar verliest wel

Sportlust Vroomshoop heeft de laatste wedstrijd in de beker verloren met 1- 3 van SV Vasse. Na de oorwassing van vorige week tegen een ijzersterk VV Reutum mochten de mannen van hoofdtrainer Ruud Bruns op revanche tegen SV Vasse waar vooraf een gelijkwaardige strijd werd verwacht.

Ondanks een afstandsschot van Vasse welke na vier minuten spelen al binnen viel begon Sportlust goed aan de wedstrijd. Alles veranderde echter toen spits Dennis Jozic (foto) na 14 minuten spelen onverklaarbaar rood kreeg voor op het oog enkel een ongelukkige botsing. Twee minuten later kreeg Vasse de rode prent niet toen Tim Spoor als doorgebroken speler onreglementair werd afgestopt.

Vasse kreeg tegen tien man wat meer de overhand in de 1e helft met een 0 – 2 voorsprong na 27 minuten spelen als gevolg. Een voorzet vanaf de flank werd door de spits van de bezoekers vakkundig tegendraads ingeschoten.

Na rust was numerieke overwicht op het veld minder terug te vinden in het spelbeeld. Vasse kreeg haar kansjes maar Sportlust ook zeker. Na 50 minuten spelen wist Vasse toch op 0 – 3 te komen na een glijpartij in de achterhoede van Sportlust. Tim Spoor deed in de slotfase middels de 1 – 3 nog wel wat terug maar spannend werd het niet meer. Aan inzet en het veldspel lag het niet. 76 minuten met tien tegen elf was echter net wat te veel gevraagd tegen een goed spelend SV Vasse.

Volgende week begint de competitie voor Sportlust. De geel blauwen gaan dan op bezoek bij DAVO in Deventer, van DAVO werd vorig jaar in de beker met 6 – 0 gewonnen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer