Robert Zandstra: “Het is aan het einde van de dag altijd weer fijn om iedereen te feliciteren met een goede afloop en een geslaagde dag”

Boekelo gaat voor een volwaardige Military zonder restricties. Nog even in spanning gezeten Robert Zandstra voorzitter van Military Boekelo- Enschede dinsdagavond de veertiende?

Doordat er al veel ‘uitgelekt was werd het langzaam wel duidelijk dat alle restricties voor een volwaardig evenement. Het kon ook niet anders. Fieldlabs hebben dit voorjaar al laten zien dat we op een veilige manier een evenement kunnen organiseren.

Elke dag een QR code scannen, dat zal op de donderdag en de vrijdag nog wel meevallen, maar met name op de zaterdag zal het alle hens aan dek gaan worden, toch?

Op zaterdag zijn we op volle sterkte om de doorstroom zo vlot mogelijk te laten verlopen. Ook hier hebben we kennis opgedaan bij de Fieldlabs hoe je dit op een ordentelijke en voorspoedige wijze kunt laten verlopen. We werken op de zaterdag met 1500 vrijwilligers en we merken dat het extra verkrijgen van mensen om de Corona app te checken geen enkel probleem is. Iedereen heeft er ontzettend veel zin in en de medewerking is daarom erg groot.

Hoe is de corona rond de deelnemers (ruiters, paarden, crew) geregeld?

Wij houden de regels van de Rijksoverheid aan. Voor Ruiters/paarden hebben wij nauw contact met de KNHS die ons hier nauwlettend informatie over geven.

Uit hoeveel hindernissen bestaat de cross en hoe lang is de cross en is al bekend hoeveel deelnemers er zijn?

De cross bestaat uit 29 hindernissen, 50 sprongen en de cross is 6,5 km lang. Aantal deelnemers is nog niet bekend.

Hoe ziet jouw zaterdag, de dag van de cross, er uit (gespannen) en wanneer is voor jouw, maar ook voor de organisatie, deze jubileum editie geslaagd?

Ik druk iedereen op het hart om te genieten. Dat doe ik zelf ook. Het is aan het einde van de dag altijd weer fijn om iedereen te feliciteren met een goede afloop en een geslaagde dag.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Voor het laatste corona nieuws:

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer