FC Twente boekt haar derde zege op rij: 3-1 tegen AZ

FC Twente heeft donderdagavond in de eigen Grolsch Veste zijn derde overwinning op rij geboekt en bezorgde het bezoekende AZ haar vierde nederlaag van dit seizoen. Na een 2-1 ruststand werd het in blessure tijd 3-1 voor de ploeg van Ron Jans.

Twente klom dankzij deze zege naar plaats zes. FC Twente scoorde al na 30 seconden de 1-0. Vlap legde de bal terug op Van Wolfswinkel, die simpel scoorde. Na een kwartier liet Letschert zich de bal ontfutselen door de jonge Rots (onder), die z’n eerste goal voor de Tukkers maakte. Toch was AZ voor de rust beter, maar De Wit, Pavlidis en Karslsson waren niet scherp of stuitten vooral op de uitstekend keepende Lars Unnerstall. Vlak voor rust werd de doelman echter in de korte hoek verrast door Karlsson.

In de tweede helft was het FC Twente die de zaakjes vooral achterin goed voor elkaar en bleef moeiteloos overeind ondanks dat  AZ weer veel balbezit had, maar kansen bleven uit. FC Twente speelde de tijd goed uit en kwam zelfs In de extra tijd op 3-1 door een doelpunt van Dimitris Limnios.

Komende zondag moet FC Twente proberen de opgaande lijn door te zetten. Of Van Wolfswinkel er dan bij is, is de grote vraag. Hij bleef na een overtreding van Martins Indi die daar geek voor kreeg.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer