Sjors Sportief en Sjors Creatief lanceren nieuwe boekjes in Almelo

Goed nieuws voor de basisschoolleerlingen in de gemeente Almelo. Deze week ontvangen ze van Sjors Sportief en Sjors Creatief de nieuwe ‘Sjorsboekjes’. Hiermee kunnen ze ook dit schooljaar weer ruim veertig sport- en cultuuractiviteiten ontdekken, vaak gratis. Het is het tweede jaar op een rij dat de gemeente Almelo het succesvolle sport- en cultuurstimuleringsproject aanbiedt.

Van badminton en turnen tot en met schilderen en knutselen: dankzij Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolleerlingen in Almelo ook dit jaar weer vrijblijvend ontdekken welke sport of creatieve activiteit het beste bij ze past!

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Almelo in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Petra Bruggeman, Buurtsportcoach bij Sportbedrijf Almelo: “Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennismaken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor alle basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden.”

In ruim 130 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Uitreiking eerste boekje

In de zomer is er een kleurwedstrijd georganiseerd, de winnaar kreeg naast een leuke prijs ook de eer om de tekening op de voorkant van de boekjes te krijgen. Sofie de Valk, leerling van basisschool de Stapvoorde, heeft gewonnen. Sofie: ”ik deed wel mee aan de tekenwedstrijd, maar ik had helemaal niet verwacht dat ik zou winnen”. Gisteren werd Sofie verrast door Wethouder Arjen Maathuis, zij kreeg het eerste boekje overhandigd met haar tekening op de cover.

Inschrijven voor activiteiten

Deze week ontvangen alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Almelo op school het nieuwe ‘Sjorsboekje’. Dit boekje staat vol met activiteiten die ze vaak gratis kunnen ontdekken. Inschrijven voor de activiteiten kan vanaf 28 september via www.actiefalmelo.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer