Zaalvoetballers Excelsior’31 nipt onderuit tegen titelkandidaat

Een boeiend duel vrijdagavond in sporthal de Reggehal, maar het leverde de zaalvoetballers van Excelsior’31 geen punten op. Het treffen tegen titelkandidaat ZVG/Cagemax ging na een spannende slotfase met 2-3 verloren.

Na de ruime overwinning in de eerste speelronde tegen LZV/Kuypers, leek Excelsior’31 vrijdag een zware avond tegemoet te gaan. Binnen vijf minuten kreeg de thuisploeg twee knullige tegendoelpunten te verwerken. De bezoekers uit Gorinchem bepaalden het spel, maar Excelsior’31 liet het tot aan rust niet verder oplopen.

Na de thee was Excelsior’31 beter bij de les. Het speelde minder slordig en kreeg kansen. De uitploeg had nu juist moeite om grote kansen te creëren, waardoor het lange tijd 0-2 bleef. Tien minuten voor tijd werd Excelsior’31-keeper Willard ter Stal verrast in de korte hoek en leek de wedstrijd gespeeld. Maar Excelsior’31 liet de moed niet zakken en knokte zich via Cor Pongers terug in de wedstrijd. Toen Excelsior’31 drie minuten voor tijd een doelpunt in de schoot geworpen kreeg ging het publiek er bij een 2-3 stand nog goed voor zitten. Het werden drie hectische minuten. Excelsior’31 kreeg nog een kans op de gelijkmaker, maar een stunt tegen de gedoodverfde titelkandidaat bleef uit.

Aanstaande vrijdag speelt Excelsior’31 wederom een thuiswedstrijd. Dan speelt het in de eerste ronde van de landelijk beker tegen Os Lusitanos. Het team uit Amsterdam komt evenals Excelsior’31 uit in de eerste divisie. Het duel in Rijssen begint om 21.00 uur.