Amicitia toont tekenen van herstel maar verliest wel van Spirit

Het positieve nieuws is dat Amicitia tekenen van herstel vertoonde in de thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen Spirit. Er werd meer gescoord dan in de vorige twee edities bij elkaar en het vertoonde spel zit weer in de lift. Maar toch onvoldoende om te winnen van een veel beter Spirit dat terecht met de punten naar huis ging.

Debutant Rick Bussink (foto) vertoonde vooraf begrijpelijk een gezonde wedstrijdspanning. Ook hij had zijn eerste basisplek in de hoofdmacht van Amicitia willen bekronen met een overwinning. Maar desondanks presteerde hij prima en tekende hij bovendien voor twee prachtige doelpunten. Bussink is één van vele jeugdspelers die momenteel aan de poort rammelen om hogerop te komen.

In de eerste helft waren beide ploegen flink aan elkaar gewaagd. Spirit nam wel steeds de leiding maar de Vriezenveense formatie kwam tot vijf minuten voor rust steeds weer op gelijke hoogte (11-11). Vlak voor de pauze nam Spirit verder afstand door individuele fouten van Amicitia. Beide teams gingen met een 12-15 stand aan de thee.

Na rust bleef Spirit het initiatief naar zich toe trekken en kwam het eenvoudig tot scoren. Halverwege de tweede helft was het verschil opgelopen tot zes treffers (17-23). Amicitia probeerde zich terug te knokken en dat lukte enigszins tot aan de 21-24. Toen was aan Vriezenveense zijde de pijp leeg, stokte de score en kon Spirit eenvoudig het finale oordeel vellen. Eindstand 21-28.

Opnieuw verlies voor Amicitia, maar afgaande op het vertoonde spel is er zicht op verbetering. Komende zaterdag komt mede koploper Noviomagum op bezoek in Vriezenveen, aanvang wedstrijd 16:00 uur. Voorafgaand speelt Amicitia 2 om 14:30 uur tegen koploper AVO 2 haar wedstrijd.