Apollo 8 kan niet stunten: Super-Cup voor de vijfde keer op rij voor Sliedrecht Sport

Na de supercupwinsten van 2017 tot en met 2020 won gisteravond Sliedrecht Sport voor de vijfde keer op rij de eerste prijs van het nieuwe seizoen. Nu werd het Bornse Apollo 8 thuis met 3-0 verslagen. Nadat Apollo in de eerste set een 3-1 en 7-5 achterstand had weggewerkt en bij 7-8 voor het eerst aan de leiding ging moest Sliedrecht Sport in de achtervolging. Apollo 8 bleef de voorsprong, die bij 15-18 maximaal was, vasthouden tot aan 21-22. Na een gelijke stand gaf de side out weer het voordeel aan de gasten. Na 21-22 ging het mis voor Apollo 8, eerst scoorde Vera Mulder de gelijkmaker, vervolgens mislukte de side out (uitgeslagen aanval voor 23-22) en daarna maakten Carlijn Ghijssen – Jans met een ‘dankjewel’ score en Christie Wolt de winst voor Sliedrecht perfect. De time out van Apollo 8 op 24-22 had geen effect.

In de tweede set was de rolverdeling omgedraaid. Nu moest Apollo 8 al vlot (4-2) in de achtervolging.  Bij 7-7, na een uitbal van Sliedrecht, kwamen de gasten op gelijke hoogte, maar op 10-9 lukte het niet de side out te maken, waardoor Sliedrecht een twee punten voorsprong nam. Dat bleef voortduren tot 18-16, toen Apollo er opnieuw niet in slaagde te scoren en Jolijn de Haan met een te ver doorgeschoten servepass wel raad wist (19-16).

Sliedrecht gaf in de eindfase van de set niets meer weg en Apollo 8 was niet bij machte om met een serie het verschil van de borden te spelen. Bij 24-21 nam Vera Koenen (voor de zekerheid) nog wel even een time out, de Apollo aanval tegen de antenne besliste de tweede set met 25-21.

In de derde set ging Apollo 8 na de 10-9 stand onderuit. In twee serveseries nam Sliedrecht Sport afstand naar 16-10, met in die serie een scorende hoofdrol voor Vera Mulder, die overigens met 16 punten topscorer van de partij werd.

Apollo 8 vocht zich met een driepunter na 17-11, o.a. een blokpunt van Eline Gommans, terug naar 17-14. Maar kreeg meteen lik op stuk van Sliedrecht, dat met Vera Mulder aan serve uitliep naar 22-14. En daarmee was de strijd wel gestreden. Kirsten Wessels, Jolijn de Haan en een uitgeslagen Apollo 8 aanval maakten er 25-15 van.

Volgende week begint het seizoen 2021/ 2022 voor de Eredivisie. Apollo 8 heeft speelt dan thuis de derby tegen Eurosped.