BC Bousema neemt revanche op zichzelf en verslaat koploper Dallinga met 2-6

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema hebben zich zondag goed hersteld van de 8-0 nederlaag een week eerder in Den Haag tegen J&F Auto’s/Topteam. In het Zeeuwse Sluiskil werd het tegen koploper Dallinga na een 0-4 stand halverwege verdiend 2-6 voor de ploeg van Ronny Hazewinkel (foto onder).

De basis voor deze verdiende overwinning werd al in de eerste twee partijen gelegd door overwinningen van Gokhan Salman, die Peter de Backer met 20-40 in 24 beurten de baas was en door Frans van Schaik. De Amsterdammer won van de plaatselijke favoriet Berry Dallinga met 35-40 in 42 beurten te verslaan.

In het tweede deel ging de partij tussen de beide kopmannen, Jean-Paul de Bruijn en Johan Loncelle tot de pauze gelijk op maar daarna was het de Belg die de partij dicteerde en in 24 beurten De Bruijn versloeg. DE Bruijn bleef op 22 caramboles steken. Op de andere tafel moest Anno de Kleine (foto) aan het eind tegen Steven van Acker toch het onderspit delven. Bij de stand 32-32 miste De Kleine een losse bal waardoor Van Acker een prima aanvangsstoot kreeg en de partij uitmaakte.

“Mijn mensen hebben zich prima gerevancheerd voor de nederlaag in Den Haag. Op alle tafels waren zij vanaf het begin prima bij de les alleen jammer dat Anno toch op het eind zijn meerdere in Van Acker moest erkennen”, aldus een duidelijk opgeluchte captain na afloop. “Als je kijkt naar het team moyenne van 1.333 hebben wij terecht van de koploper gewonnen”.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer