ravijn dames

Dames en mannen Het Ravijn winnen

Zowel de dames als de heren van het Nijverdalse Het Ravijn hebben zaterdag in eigen bad hun wedstrijden weten te winnen. De dames, met de debuterende Pien Gorter (foto boven) dochter van waterpololegende Karin Kuipers, wonnen nipt met 11-10 van De Ham. De heren zorgden voor een kleine verrassing door één van de kanshebbers voor de titel, AZC, met 17-15 te verslaan.

De heren begonnen goed en namen in de eerste periode direct een 3-0 voorsprong, maar AZC trok de stand aan het eerste kwart toch weer gelijk. In het tweede en derde kwart bleven de gasten nipt aan de goede kant van de score.

In het vierde kwart de thuisclub op een 11-10 voorsprong en met nog een paar minuten op de klokken stond het 14-14 en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Uiteindelijk trok Het Ravijn met 17-15 aan het langste eind onder andere door het benutten van een strafworp door Yoran Loos.

De heren bezetten nu samen met ZV DE Zaan de eerste plaats met negen punten uit drie gespeelde wedstrijden. ZV DE Zaan heeft een beter doelgemiddelde.

De dames van Het Ravijn hadden het heel moeilijk met de gasten en konden geen moment hun eigen spel spelen. Het verschil tussen beide teams werd nooit meer dan 1 punt en aan het eind van de derde set stond De Ham zelfs nog op een 9-10 voorsprong.

In het laatste kwart speelde de thuisclub alles of niets en deze inzet werd uiteindelijk beloond met een zwaar bevochten, maar niet helemaal onverdiende 11-10 overwinning. Het laatste doelpunt wed gemaakt door Lieke Schokker uit een strafworp.

De dames blijven door deze overwinning goed meedoen en staan na drie gespeelde wedstrijden op de derde plaats met zeven punten. Koplopers zijn UZSC en ZV De Zaan. Beide ploegen hebben uit de drie gespeelde wedstrijden de volle winst gepakt en staan samen met negen punten op de eerste plaats.

Foto’s: Wim Beunk

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer