Den Ham verrast met een 1-0 overwinning op Sparta E.

Den Ham is de competitie met een sensationele driepunter begonnen. Thuis werd met 1-0 gewonnen van het sterke Sparta E., door een schitterende goal van Luuk Kuiper. Zo werd de aftrap van het blauwwitte jubileumseizoen extra glans gegeven. Het grote aantal toeschouwers zag dat Sparta E. gedurende lange tijd de bovenliggende partij was.

Het spitsenduo Reinders – Akkerman bezorgde het Hammer verdedigingsblok overuren en zette keeper Jeffrey Ekkel geregeld aan het werk. Binnen tien minuten hadden Danny Reinders en Daan Akkerman al kunnen scoren, maar de Hammer goalie liet zich niet verrassen. Halverwege de eerste helft ontsnapte de thuisploeg aan een achterstand, daar Reinders een megakans om zeep hielp. Tien minuten later bracht Ekkel met zijn voet redding op een inzet van dezelfde Enschedese speler.

De thuisploeg van Walter Weghorst kon voor rust niet gevaarlijk worden, maar kwam na rust wel goed uit de startblokken. De watervlugge Kevin Ruiterkamp had ineens vrij baan en hij zag zijn inzet net voorlangs gaan. Thomas Remmink liet van zich spreken in de 57e minuut maar zijn afstandsschot werd door doelman Bryan Jonkers onschadelijk gemaakt. In het laatste half uur nam Sparta het heft weer in handen. In minuut 63 waren de gasten dicht bij de openingstreffer en even later noteerde Ekkel de zoveelste redding op een schot van Reinders.

Twintig minuten voor tijd wederom een mooie save van de Hammer doelman, die hij in de 83e minuut kopieerde. Een goed geplaatste kopbal van good old Daan Akkerman wist Ekkel met de vingertoppen uit het doel te houden. Na 90 minuten kreeg de wedstrijd voor Den Ham toch een happy end. Een onderschepte voorzet werd door Luuk Kuiper (foto) uit de lucht geplukt en met links keihard tegen de touwen geschoten. Wat een weergaloos doelpunt en wat een ontlading op de Rohorst. Mooier kon de aftrap van de competitie en het jubileumseizoen voor v.v. Den Ham niet beginnen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer