Dynamo 2021-2022 volleybal

Dynamo Tubbergen vergeet zichzelf tegen Donitas te belonen

Zaterdag 25 september, de dag van het einde van de 1,5-meterregel. En dat heeft Dynamo gemerkt in de ‘hel’ van Groningen. Dynamo Tubbergen trad aan tegen dames 1 van Donitas. Eindelijk mocht er weer met publiek worden gespeeld, en daar maakte Donitas dan ook gelijk gebruik van met volle tribunes, trommels, verkleedde studenten en bier, kortom: één en al feest op de tribune.

Dat was voor de dames uit het Oosten wel even wennen. Met gezonde spanning begon Dynamo aan de eerste set. Serverend startte Dynamo erg sterk. Hierdoor wist Dynamo een voorsprong op te bouwen. Er werd veel gescoord via de buitenkant en het midden en Donitas wist hier geen antwoord op te geven, wat resulteerde tot de eerste setwinst van 13-25.

Met vol vertrouwen begon Dynamo aan de tweede set. De eerste paar punten liepen gelijk op, maar daarna wisten de dames uit Tubbergen weer een voorsprong op te bouwen naar 8-12. Door fouten aan de kant van Dynamo (4 serve fouten) wist Donitas de stand weer gelijk te trekken. Omstreeks de setstand van 20-20 speelde Donitas slimmer en wisten zij de set naar zich toe te trekken. Het werd 25-22 voor Donitas in de tweede set.

Ook in set drie wist Dynamo een voorsprong op te bouwen door een goede servedruk. Naar mate de set vorderde kreeg het blok van Donitas controle over de aanval van Dynamo. De dames uit Tubbergen hadden aan het einde van de set moeite om te scoren, mede door het goede blok van Donitas, waardoor de set verloren ging met 25-23.

In de vierde set moest Dynamo alles op alles zetten om er een vijfde set uit te slepen. Helaas begon Donitas met een erg sterke serve, waardoor Dynamo al snel tegen een achterstand aankeek. Door een aantal goede aanvalspunten wist Dynamo weer op gelijke hoogte te komen. Tot 16-16 was het erg spannend in de heksenketel van Groningen. Mede met behulp van het publiek wisten de dames uit Groningen een voorsprong op te bouwen naar 19-16. Door vechtlust van Dynamo kwam de setstand uiteindelijk op 23-23, maar helaas wist Donitas via een midaanval de setwinst naar zich toe te trekken.

Dit betekende voor Dynamo een 3-1 verlies. Erg zuur, omdat Dynamo in de eerste set overtuigend wist te winnen, maar de overige drie sets nipt verloor. Al met al was het een mooie en spannende wedstrijd. Volgende week staat er een thuiswedstrijd op te planning tegen VC Zwolle dames 2. Dynamo gaat er alles aan doen om er weer een mooie pot van te maken.