ehv

EHV heren terug op aarde na 1-4 verlies thuis tegen GCHC

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D de thuiswedstrijd tegen het Groningse GCHC met 1-4 verloren. Hoewel de nederlaag geflatteerd overkwam, kwam de uitslag wel stevig binnen bij de thuisploeg, die daardoor met een flinke smak terug op aarde landden na de euforie over de 1-0 winst op titelfavoriet USHC van vorige week.

Wie op een herhaling van deze stunt had gehoopt, kon dat na de eerste twee kwarten blijven doen, daarna was het over en uit met de Enschedese winstkansen. Trainer-coach Richard van Wezenbeek had er wel een verklaring voor: ‘Het leek net alsof ze er op hadden gewacht om toe te slaan toen we op het middenveld versterking gingen inzetten. In no time werd het 0-2, terwijl ze op dat moment nota bene met een man minder speelden.’

Floris-Jan Boonman deed namens EHV nog wel wat terug, maar de tegengoal kon het tij niet meer keren en toen de dijken braken profiteerde GCHC nog twee keer. En hoewel een aloude hockeywet voorschrijft dat het in feite niet uitmaakt of je met 2-1 of met 4-1 verliest, waren de cijfers wel duidelijk – al had EHV voorafgaand aan de competitie misschien wel getekend voor de huidige score van drie uit drie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer