STEVO start competitie voortvarend met 3-2 overwinning op BVC ’12

Op basis van de tweede helft heeft STEVO in haar eerste competitiewedstrijd, thuis op de Peuverweide, een verdiende 3-2 overwinning behaald op BVC ’12 uit Beek-Ubbergen. De resultaten in de voorbereiding en de  bekerwedstrijden waren hoopgevend voor STEVO. Hierin werd niet verloren. De competitie is van een andere orde en tegenstander BVC werd hoog ingeschat door de bookmakers voor het mee strijden om de titel. Zondagmiddag was daar nog niet veel van te merken. Niet dat STEVO zo geweldig voetbalde, maar van de Gelderlanders was meer verwacht.
In de eerste helft waren de krachtsverschillen niet groot. STEVO grossierde in corners in de beginfase. Gevaar kwam hier nog niet uit voort. BVC had haar grootste kans eerst in de 19e minuut. De bal ging net naast het doel van keeper Luuk Oude Lansink,  daar waar iedereen al rekening mee hield dat het leer tussen de palen zou eindigen.
Roy en Niels Wigger deelden daarna plaagstootjes uit aan de andere kant van het veld, maar niet meer dan dat.
STEVO kreeg op het eind van de eerste helft meer spelaandeel en dat beloofde veel voor de tweede helft. Die belofte werd in de eerste minuut na de thee al teniet gedaan door de Gelderlanders, 0-1.
Misschien had STEVO die tegengoal ook wel nodig. De elf van trainer Otto Krabbe waren er nu van doordrongen dat er meer gevraagd werd om tot resultaat te komen. STEVO zette na de achterstand namelijk vol druk op het doel van BVC en er kwamen nu ook serieuze kansen. Het wachten was dan ook op de gelijkmaker. Die kon niet uitblijven. Nadat de bal van Niels Wigger eerst nog gepareerd werd door de keeper van BVC was het Roy Wigger in de rebound die met het hoofd de 1-1 aantekende.
STEVO ging door op de ingeslagen weg en Hugo Weerink bediende niet veel later na de gelijkmaker Niels Wigger op maat door het centrum en deze rondde vervolgens beheerst af. De 2-1 voorsprong was dik verdiend en het wachten was op meer goals van STEVO. Dat de bal daarna aan de andere kant in het STEVO doel ging was een grote domper bij spelers en de supporters. De verdediging van STEVO was even niet bij de les en de 2-2 voelde en was onterecht.
Een minuut later konden de handen al weer de lucht in en zette Niels Wigger met een hoogstandje STEVO weer op een 3-2 voorsprong.  Dat was ook niet meer dan terecht. BVC leek nu knock-out en STEVO verzuimde tot drie keer op rij de score verder op te voeren. Door die missers bleef het spannend tot het eind en voelde het verlossende fluitsignaal van de goed leidende scheids als een bevrijding na 90 minuten. Een mooi begin van de competitie voor STEVO. De tegenstander van volgende week RKHVV lijkt van een andere orde.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer