SV Vasse wint op bezoek bij Zenderen Vooruit

Vasse is na een lange coronastop de competitie gestart met een overwinning. Op bezoek bij Zenderen Vooruit wisten Sam Haarhuis en Douwe Naber het net te vinden namens de blauwwitten. Op een moeilijk bespeelbaar kunstgrasveld probeerde Vasse er in de beginfase het beste van te maken. Via Max Geerdink Johannink en Stefan Weersink wist Vasse een aantal keer gevaarlijk te worden maar zij wisten op hun beurt niet te scoren.
De blauwwitten leken aanvankelijk ook op een voorsprong te komen maar de arbiter zag een duwfout en het feest ging niet door. Zenderen Vooruit kreeg in de fase hierna een aantal corners te nemen en dit leverde uiteindelijk een aantal gevaarlijke momenten en een goede kans op voor de zwartwitten. Na 20 minuten was het toch Vasse dat de score opende. Stefan Weersink wist Sam Haarhuis op maat te bedienen, de buitenspeler dacht niet na en schoot de bal hard en laag in de hoek. Beide teams werden in het verloop van de 1e helft niet meer gevaarlijk en gingen rusten met een 0-1 ruststand.
Na rust werd Zenderen Vooruit direct gevaarlijk maar Loet Hannink wist de bal 1 op 1 met de spits te keren. In het restant van de 2e helft was het vooral Vasse dat verzuimde om het scorebord in beweging te brengen. De gebroeders Haarhuis hadden het vizier niet op scherp staan deze 2e helft en stuitten andermaal op de goed uitkomende keeper. Douwe Naber deed het gezegde “driemaal is scheepsrecht” eer aan en wist 1 op 1 met de keeper, na twee pogingen, de bevrijdende 2-0 tegen de touwen te schieten. Vasse boekt uiteindelijk een zakelijke uitoverwinning en kan de 1e 3 punten van het seizoen bijschrijven!