Terechte overwinning DTC op Langeveen

In Tilligte stond voor DTC de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. De tegenstander van DTC was Langeveen. Waar DTC een succesvolle bekercampagne kende (5 punten) wist tegenstander Langeveen geen punten te behalen in de beker. In de openingsfase waren er kleine mogelijkheden voor DTC, maar een kopbal van Groeneveld (over) en een schot van Arens (zijlijn) deed de verdediging van Langeveen nog niet wankelen. De eerste grote kans van de wedstrijd was wel raak. Potijk opende met een lange bal op Tebbe. Die nam de bal fraai mee en schoot hoog in het doel raak, 1-0.

De thuisploeg ging na de openingstreffer direct op zoek naar de 2-0. Huusken kreeg daar tot twee keer toe een prima mogelijkheid voor. Na een fraai hakje van Tebbe stuitte hij eerst op de keeper. Toen hij enkele minuten later alleen op de keeper af kon, bleek de doelman wederom een sta in de weg. Na ruim een halfuur spelen kwam de verdiende tweede treffer. Olde Keizer legde een vrije trap vakkundig op het hoofd van Hesselink, die prima binnen knikte, 2-0. Ook verdedigend stond het in de eerste helft goed bij DTC. Langeveen wist geen kansen te creëren. De teams zochten met een 2-0 stand de kleedkamer op.

De bezoekers kwamen in de tweede helft beter voor de dag. Het werd dreigender in de eerste minuten na de rust, zonder dat het echt gevaarlijk werd. DTC leek het daarentegen een beetje kwijt te zijn. Er was veel balverlies en kansen werden er niet meer gecreëerd. Toch werd het uit het niets 3-0, dankzij twee invallers. Wessels maakte een goede actie over de rechterflank en zette de bal voor. Bij de eerste paal dook Westerhof op en hij kopte knap via de binnenkant van de paal raak in de verre hoek.

De slotfase was voor de bezoekers. Tien minuten voor tijd creëerde het de beste kans tot dan toe. Van dichtbij verdween een inzet net voorlangs. Het bleek een voorbode, want even later was het alsnog raak. Een schot van afstand verdween fraai achter doelman Visschedijk in het net, 3-1.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer